Изглед на площад Майдан в Киев след руската инвазия. С

...
Изглед на площад Майдан в Киев след руската инвазия. С
Коментари Харесай

Киев след руската инвазия: Кадри от площад Майдан

Изглед на площад Майдан в Киев след съветската инвазия. С подобен текст организация Ройтерс разгласява в Туитър видео , на което се виждат фрагменти онлайн от столицата на Украйна. 
LIVE: View of Maidan square in Kyiv, Ukraine, after Russian invasion
— Reuters (@Reuters)
Рано тази заран съветският президент Владимир Путин разгласи, че стартира военни дейности в сепаратиска Домбас (Донецк и Логанск). Малко по-късно Украйна заяви за ракетен обстрел от страна на Русия и за цивилни и военни жертви . Украйна затвори въздушното си пространство и разгласи военно състояние . Последваха апели за въоръжаване на украинското население. Хиляди хора оставиха домовете си и напуснаха столицата, други потърсиха укрития в метространциите.

Русия, от своя страна, отхвърли да е имало набези над мирни и цивилни територии. Въоръжените сили на Русия не нанасят артилерийски или въздушни удари по градове в Украйна. Целта е военната инфраструктура на страната, която се поразява с високоточни оръжия, съобщи министерството на защитата в Москва. По-късно  Кремъл съобщи, че военната интервенция против Украйна ще продължи толкоз дълго, колкото е належащо, според от нейните „ резултати “ и нейната „ целенасоченост “. Говорителят увери, че Москва не се пробва да извърши " окупация " на Украйна и че бъдещето остава " въпрос на избор на украинския народ ".

Действията на Русия бяха разкритикувани от Съединени американски щати и Европа. Западът се закани да наложи тежки наказания на Русия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР