Издирванит Илиян Тодоров броил 50 000 евро за фалшив руски

...
Издирванит Илиян Тодоров броил 50 000 евро за фалшив руски
Коментари Харесай

Как е избягал и къде се е крил двойният убиец от Соло 12 години - пълна хронология

Издирванит Илиян Тодоров броил 50 000 евро за подправен съветски паспорт?

Касапинът, лишил два живота в махленски скандал край дискотека „ Соло “ – Илиян Тодоров, се е укривал от правораздаването 12 години с помощта на подправен съветски паспорт. Той бил изцяло достоверен, публикуван на действителен човек в Москва, който го оповестил за загубен. Хора от службите настояват, че съветските паспорти са извънредно лесни за подправяне и граничните управляващи доста мъчно хващат фалшификацията.

Според неофициална информация, Илиян Тодоров купува паспорта в Гърция, където влиза легално, откакто скандалната съдийка Румяна Ченалова го афишира за почтен на първа инстанция. За подправения паспорт Тодоров брои 50 000 евро.

Вече екипиран с нов документ за идентичност, Тодоров отпътува за Англия. Там остава, до момента в който Върховният съд удостоверява доживотната му присъда. Убиецът не демонстрира и грам разкайване. Той записва и изпраща до медиите три видеоклипа, в които твърди, че е почтен. Илиян има наглостта да упрекна роднините на починалите, че от лакомия за огромна кръвнина, са го нарочили, написа " Уикенд ".

Твърди се, че ГДБОП съумява да откри адреса на компютъра, от който клиповете са качени в интернет. Данните незабавно са изпратени в Англия, само че Тодоров в това време отпътува за Германия.

През 2017 година немски интернет уебсайт го включва в листата с 20-те най-издирвани убийци в Европа. В мнения под обявата близки на убитите Кирил Въжаров и Васил Александров засичат неизвестен консуматор, който се хвали, че познава Илиан и даже пуска негов колаж, лапнал голяма цигара с надпис на шапката си „ Гангстерски живот “.

Близки на жертвите му още веднъж алармират ГДБОП, само че този път антимафиотите не съумяват да локализират нарушителя.

Безметежният живот на Тодоров завършва с експлоадирането на войната в Украйна. След заканите от Кремъл, че могат да си отмъстят за поддръжката на Киев, немските служби стартират обширно да ревизират всички руснаци, които живеят в Германия, с цел да открият спящи съветски сътрудници.

Убеден, че подправените му документи няма да устоят на такава инспекция, Тодоров духва за Узбекистан. Изборът му е доста сполучлив, защото след началото на войната стотици хиляди руснаци бягат там, с цел да избегнат мобилизацията.

Животът в някогашната руска република очевидно не е допаднал на Тодоров, привикнал на лукса и удобствата в уредените европейски страни. Затова търсеният палач взема решение да се реалокира в Дубай. Купува си самолетен билет за Истанбул, където по непотвърдени данни е считал да се види с околните си, преди да отлети за емирството.

Властите в Узбекистан обаче осуетяват проектите му. Те се усъмняват във валидността на паспорта му, а щателната инспекция незабавно демонстрира, че той е подправен.

Прокуратурата в България към този момент е изпратила искане за изгонването му, като цялата документи е повече от 200 страници. Тодоров може да получи и до 5 години затвор поради подправения си паспорт от правораздаването в азиатската страна.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР