Издирван свидетел по делото срещу Румен Александров-Каспъра беше доведен принудително

...
Издирван свидетел по делото срещу Румен Александров-Каспъра беше доведен принудително
Коментари Харесай

Издирван свидетел по делото Каспъра: Не разказах всичко на полицаите, защото ме беше страх

Издирван очевидец по делото против Румен Александров-Каспъра беше доведен наложително в правосъдната зала, с цел да бъде разпитан от магистратите. Пред арбитър Екатерина Роглекова той описа детайлности от убийството, които е икономисал при предоставяне на показания в досъдебното произвеждане.
Прочетете още
На въпрос „ за какво не сте разказали всичко при разпита пред служители на реда? ”, Иван Моллов съобщи, че тогава го е било боязън. „ Когато видях белята един месец не бях на себе си и доста ме беше боязън ”, добави той.

Разминаванията в обясненията на очевидеца са, че пред служителите на реда е разказал, че като е видял да се бият, се е уплашил и си е тръгнал. Пред съда обаче, той  обясни в детайли по какъв начин двамата мъже са си разменили удари с юмруци и в следствие с ножове, досега в който Митко Иванов е паднал неподвижен на земята.

Освен Иван Моллов по делото остава да бъдат разпитани още четирима очевидци, които са оповестени за общодържавно търсене и да бъде изслушана съдебно-психиатрична експертиза. Процесът започва при започване на октомври 2022 година и досега показания са дали 37 очевидци и съвсем 10 движимости лица. 

В днешното съвещания бяха признати останалите експертизи по делото, всред които две тройни съдебно-медицински и две химико-токсилогични. Те дадоха отговори за точното местонахождение на прободните рани по телата на двамата мъже и аргументите за гибелта на Митко. Според химическо проучване нито един от двамата не е употребявал опиати.

Следващото съвещание е планувано за 26 юни.

Припомняме, че против Каспъра е повдигнато обвиняване за това, че на 21 декември 2019 година в квартал Столипиново съзнателно е умъртвил Митко Иванов. Скандалът почнал поради жена и прераснал във физическа разпра и замяна на удари с ножове. В един миг Каспър намушкал съперника си във врата. Митко умрял преди колата за спешна помощ да пристигна.

Какво се случи досега по делото и какво описаха другите очевидци може да четете тук:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР