Издаването на български документи за самоличност на двамата заложници на

...
Издаването на български документи за самоличност на двамата заложници на
Коментари Харесай

Проф. Кънчев: Издаването на паспорти няма да помогне на заложниците на Хамас с български произход

Издаването на български документи за идентичност на двамата заложници на " Хамас " с български генезис по-скоро няма да помогне в стъпките за освобождението им.Това мнение изрази в студиото на „ Здравей, България ” специалистът по сигурността проф. Румен Кънчев, разяснявайки информацията, че двама от заложниците на „ Хамас ” са от български генезис.

Според него договаряния може да се водят чак след приключването на сухопътната интервенция на Израел в Газа. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 921
" Трябва да поздравим премиера и вицепремиера за бързото отиване до Израел. Очевидно  мотивът за визитата им е бил точно информацията за заложниците на „ Хамас ”, които са с  български генезис. И  Николай Денков, и Мария Габриел обявиха поддръжка в този миг за Израел. В момента никой не знае къде да и другите заложници. Според мен те са държани на разнообразни места и се охраняват строго. Дано да останат живи и здрави до края на тази военна акция, водена от Израел ", акцентира той. 

По думите му за всяка терористична организация няма значение с какъв паспорт са заложниците.

„ Но министър председателят и вицепремиерът използваха израза, че заложниците са „ от български генезис ”. Това значи, че един от родителите им е българин. Но откакто нямат български документи – ние не можем по линия на Министерство на външните работи и ДАНС да проверим техните паспорти ”, безапелационен е той.

Професор Гечев изрази подозрения, че при по този начин стеклата се обстановка ще бъдат издадени български паспорти на заложниците, както предложи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР