Издадено е предупреждение за британските туристи, които планират бягство в

...
Издадено е предупреждение за британските туристи, които планират бягство в
Коментари Харесай

Британски туристи предупредени, тъй като треската от денга „разрушаваща костите“ се разпространява в най-горещите ваканционни точки

Издадено е предизвестие за английските туристи, които възнамеряват бягство в Средиземно море, откакто „ тресчица разрушаваща костите “ беше открита на известен испански остров.

Поне два случая на тресчица от денга, за които се счита, че са се случили на локални хора, разтревожиха специалистите, че вирусът може да се популяризира в Ибиса. Вирусолозите считат, че десетки могат да бъдат изумени от вируса, защото техните носители на комари станаха все по-разпространени през април.

Вирусът, получил името си заради мъчителната болежка, която предизвиква на страдащите, се среща в тропическите райони. Световната здравна организация (СЗО) сподели, че денга заразява сред 100 до 400 милиона души всяка година.

Проучване, ръководено от Лусия Гарсия-Сан-Мигел от Министерството на здравеопазването на Испания, издаде превантивно предизвестие към пътуващите. Проучването, оповестено по-рано този месец, предлага на пасажерите, пристигнали в Испания от страни, където доминира денг...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР