Издадени са заповеди на министъра на земеделието, храните и горите

...
Издадени са заповеди на министъра на земеделието, храните и горите
Коментари Харесай

Определен е размерът на подпомагането по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци

Издадени са заповеди на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, с които се дефинират ставките по схемите за обвързана поддръжка за плодове и зеленчуци за 2018 година Размерът на подпомагането на хектар е в директна взаимозависимост от общите открити площи по всяка скица, които нарастват по множеството схеми по отношение на миналата година.

Ставката по схемата за обвързано подкрепяне за плодове (основна група) е 1 759,98 лева./ха за първите 30 ха и 1 173,32 лева./ха за допустимите площи по схемата над 30-ия хектар. По схемата за обвързано подкрепяне за плодове (сливи и десертно грозде) ще се изплаща по 1 006,17 лева./ха за първите 30 ха и 670,78 лева./ха за допустимите площи по схемата над 30-ия хектар.

Размерът на дотацията по схемата за обвързано подкрепяне за зеленчуци (основна група) е 1 277,62 лева./ха за първите 30 ха и 851,75 лева./ха за допустимите площи по схемата над 30-ия хектар. В рамките на схемата за обвързано подкрепяне за зеленчуци (зеле, дини и пъпеши) дотацията ще бъде 735,49 лева./ха за първите 30 ха и 490,33 лева./ха за допустимите площи по схемата над 30-ия хектар. За схемата за обвързано подкрепяне за оранжерийни зеленчуци, земеделските стопани с възможни площи и потвърдили нужните добиви ще получат по 17 021,85 лв. на хектар.

Копия на заповедите са оповестени на интернет страниците на МЗХГ и Държавен фонд „ Земеделие “. Предстои изплащането на дотацията на земеделските стопани, които са кандидатствали по схемите и имат възможни площи и са потвърдили нужните добиви.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР