Изд. Изток-Запад Превод: Галина Величкова Цена: 28.90 лв. Книгите на

...
Изд. Изток-Запад Превод: Галина Величкова Цена: 28.90 лв. Книгите на
Коментари Харесай

Нова книга | Магистрала Линкълн на Еймър Тауълс

Изд. " Изток-Запад " Превод: Галина Величкова Цена: 28.90 лева
Книгите на Еймър Тауълс се отличават с съвършен жанр, с помощта на който героите му са пълнокръвни. Без значение дали това е млада американка през 30-те години на XX век или съветски аристократ, изправен пред болшевишки арбитражен съд. И последният му разказ " Магистрала " Линкълн " не ни разочарова, в противен случай, тук американският публицист надскача себе си. Известен като обичания създател на Барак Обама Тауълс, приключва " Йейл " и " Станфорд ", след което е работил като капиталов медиатор в Ню Йорк, преди светът да открие гения му.

За тази книга Бил Гейтс споделя, че го е зашеметила - " личните ни пътешествия в никакъв случай не са по този начин праволинейни и предвидими, колкото е една автомагистрала ". Нас също ни завладя още като излезе на британски предходната година и я включиха в. А в този момент към този момент може да се чете и на български език.

По автомагистрала " Линкълн ", или по автомагистралата на живота, за която приказва Гейтс, потегля осемнайсетгодишният Емет Уотсън, който се прибира в родното си градче след излежаване на присъда в дома за малолетни в Салина. Връща се вкъщи, с цел да вземе дребното си братче Били и да заминат за Калифорния. Основната тематика е виновността - може ли да се изкупи вътрешното възприятие за виновност, което погубва точно най-съвестните хора. Както постоянно нищо не е черно-бяло, а в нюансите, които ни разпростира Еймър Тауълс, прозират неговото великодушие и незлобливост.
Реклама
Майка им ги е напуснала от дълго време, татко им е умрял неотдавна, а банката е им взима къщата. Писателят не оставя време нито на братята, нито на читателите да скучаят и им скроява номер - две момчета, бегълци от Салина, са се вмъкнали скрито в багажника на колата, с която той се прибира. Емет не предава приятелите си, а всички дружно се насочат на странствуване - по автомагистралата ги чакат освен инциденти, само че и доста занимателни обстановки. Действието се развива през 1954 година, когато навигация няма и загубването (и намирането) е изцяло допустимо. Очевидно е, че вдъхновението му идва от Марк Твен и неговия " Хъкълбери Фин ", само че и от Стайнбековия " За мишките и хората ".

Първият разказ на Еймър Тауълс " Правилата на положителното образование ", избран като една от най-хубавите книги за 2011 година, също е публикуван от " Изток-Запад ". Именно за него е и една от най-смешните рецензии в Good Reads - прелестно написана книга, в която нищо не се случва. Истината е, че доста неща се случват, просто би трябвало да четете до дъно. И в последния разказ на Тауълс " Магистрала " Линкълн " краят е наложителен, тъй като по пътя от 591 страници има доста обрати.
Свързани публикации Книгите на 2022 19 декември 2022, 06:30
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР