Изчислено е, че приблизително 12% от американците и 30% от

...
Изчислено е, че приблизително 12% от американците и 30% от
Коментари Харесай

Ще се удивите до какво води спането без дрехи:

Изчислено е, че почти 12% от американците и 30% от британците спят голи, съгласно CureJoy.

Въпреки че това е доста потребно и може да усъвършенства доста аспекти от живота. Но всички ние подценяваме спането без облекла. Информацията по-долу ще ви помогне най-сетне да свалите пижамата си и да спите голи. И по този начин, ето 8 аргументи, заради които спането без облекла е потребно за вашето здраве:

1. Ще се наспивате по-добре

Както демонстрират изследванията, намаляването на телесната температура е належащо изискване за естествен сън. Тялото изтласква топлината на открито като нагревател, освобождавайки я. Ако тялото не може да освободи топлината заради дебела пижама или топли чорапи, доста по-вероятно е да изпитате бодърствуване.

Ако спите голи, това ще ви разреши бързо да освободите отделената топлота на открито. В резултат на това няма да се сътвори парников резултат, тялото няма да бъде изложено на външни температури и ще имате спокоен здрав сън!

Ще се изненадате какъв брой по-лесно ще бъде да се събуждате и ставате заран!

2. Ще спите по-дълго

Друго изследване демонстрира, че автоматизираното контролиране на телесната температура оказва помощ за предизвикателство на по-дълбок сън за много дълго време. Съответно, в случай че не възпрепятствате отделянето на топлота, можете да останете в дълбокия етап на сън за по-дълго време.

Но това е най-ценният стадий от съня: в него освен виждаме сънища, само че и се освобождаваме от ненужните невронни връзки в мозъка. Подобрява паметта и способността за централизация!

3. Защитава от прибързано стареене

Сънят предизвиква производството на хормони на растежа и мелатонин, най-важните хормони в битката против стареенето. Колкото по-дълго спите, толкоз повече хормони би трябвало да произвеждате.

И откакто към този момент установихме, че охлаждането на тялото предизвиква дългия сън, заключението е явно. Искате ли да запазите младостта си допустимо най-дълго? Спете повече и без облекла!

4. Ще отслабнете

Всички знаем какъв брой е мъчно да отслабнем. Идеята, че можете да отслабнете толкоз елементарно, наподобява невероятна, само че спането без облекла може да помогне с това.

Сънят изгаря по-малко калории, само че в по-хладна среда спите по-добре, което форсира по-нататъшния метаболизъм през целия ден!

5. Ще изглеждате по-добре

Никой не знае за какво, само че хората, които спят голи, наподобяват по-добре на идващия ден.

Най-вероятно това е композиция от няколко фактора: здрав сън, непорочност и фактът, че спането по този метод оказва помощ за обособяване на мъртва кожа и частици коса, както и за възобновяване на овлажняващите мазнини в тялото.

6. По-малко стрес

Ако започнете да спите както майка ви е родила, скоро ще се почувствате доста по-спокойни. Отново, това най-вероятно е резултат от усъвършенствано качество на съня и цялостното състяние.

7. Подобрява кръвообращението

При липса на еластични ленти към кръста, тесни тениски и тесни чорапи кръвта може свободно да циркулира в тялото.

Подобрената циркулация има своите преимущества за сърцето, артериите и мускулите, защото наситената с О2 кръв може да тече свободно към крайниците.

8. Предпазва от диабет

Експертите са открили, че здравословната терморегулация усъвършенства метаболизма. В тази връзка равнищата на кръвната захар понижават, което предотвратява развиването на диабет вид 2.

Хората, които спят голи, последователно губят „ нездравословните “ мазнини. След още няколко седмици по-късно здравето им се усъвършенства, изключително неговите метаболитни аспекти.

9. Предпазва от кожни заболявания

Проветряването на кожата на цялото тяло, изключително в области като стъпалата, подмишниците и гениталиите, доста понижава риска от развиване на обрив от протриване и всевъзможни кожни болести.

Сънят без облекла предизвиква регенеративните процеси на кожата, защото мастните жлези работят с цялостна мощ, а кожата усвоява по-бързо питателните субстанции. В резултат на това скоростта на метаболизма се усилва.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР