Избягалият от Централния софийски затвор Владимир Пелов написа писмо до

...
Избягалият от Централния софийски затвор Владимир Пелов написа писмо до
Коментари Харесай

Изпратил ли е един от избягалите затворници публично писмо?

Избягалият от Централния софийски затвор Владимир Пелов написа писмо до президента, омбудсмана и малките екрани, в което твърди, че е осъден несправедливо - тази информация се популяризира от нощес в медиите. 

В 8 страници, адресирани и до Нова телевизия, Пелов описал претекстовете си да избяга от пандиза, съобщи NOVA. Писмото от името на Пелов твърди, че е наказан незаслужено, получил е тежко наказване, " еднакво на смъртна присъда " и това го провокирало да избяга. Пелов не показал по какъв начин се е сдобил с оръжието, което е употребявано при бягството на 3 април, само че твърди, че не е желал да нарани никого - дори като стрелял по надзирателя, " гледал да не го уцели ".

Днес правосъдният министър Цецка Цачева дефинира като " неочакван факт " информацията, че писмо от името на избягалия пандизчия Владимир Пелов е изпратено до президента, омбудсмана и малките екрани. Все още се прави експертиза на достоверността на писмото, както и на момента, когато е написано, обясни Цачева, която е във Варна. 

" Това, че писмото се получава в този момент, не значи, че в този момент е написано. Но пeди да има повече информация от способените органи, не бих могла да разясня ”, съобщи тя, представена от DarikNews.

Полагат се старания за възстановяване изискванията за труд и възнагражденията на хората, които директно са ангажирани с защитата на лишените от независимост, добави Цачева.

В писмото на Пелов е записано, че отстраненият заместник-директор на пандиза Анатолий Борисов покровителствал разпространяване на опиати в пандиза.

Проверка след случая с бягството от пандиза откри нарушавания - шефът на пандиза бе заменен, а 14 чиновници препоръчани за наказване.

Писмото е с дата 7 май, пуснато с марка от Каварна, но с клеймо София. Има и адрес на подателя в Ботевград, където в действителност е домът на Пелов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР