Избягал е сръбският шофьор на камион, в който бяха открити

...
Избягал е сръбският шофьор на камион, в който бяха открити
Коментари Харесай

Извънредно! Избягал е шофьорът на сръбския ТИР с над тон дрога, директорът на агенция Митници Георги Костов с нови данни по случая

Избягал е сръбският водач на камион, в който бяха открити към звук и половина пресован канабис на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ", съобщи пред публицисти шефът на организация " Митници " Георги Костов на граничния пункт. Това става малко след среднощ нощес, написа Блиц.

" Той е открит и пуснат за търсене, скоро ще бъде издадена и европейска заповед за търсене ", разясни Георги Костов на спонтанна конференция. Той обясни и по какъв начин наркотрафикантите се пробвали да се измъкнат от инспекцията в профилирания пункт за рентгенов надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ", който е на 1,2 км от зоната за първичен надзор. " Насочваме камиона към зоната за рентгенов надзор, през това време цялостният камион стопира до празния, сменят номерата, сменят документите, тъй че в зоната на мобилния ни рентген се показва този с документи за цялостен, а цялостният с документите на празния съумява да напусне митническия пункт ", описа Георги Костов.

Полицията и митничарите подхващат нужните дейности и преди Сливница камионът е арестуван, като в него са открити звук и половина пресован канабис. Шофьорът обаче съумява да избяга в гориста околност край Сливница, посочи Георги Костов, като не изключи да е получил и помощ. По думите му митничарите се усъмнили и наредили инспекция, тъй като посочената в документите стока - балатум, нормално се превозвала от Турция към Сърбия, а не противоположното, както било по документи. " Не на вятъра акцентирах съобразителността на проверяващия екип - явява се товарен автомобил с документи за стока, а е празен.

След това се сглобява цялата скица, като стоката е натоварена в Сърбия като експорт за Турция, а нормалният път за нея е противоположната посока ", сподели Георги Костов. Собственикът на камионите е арестуван за 24 часа, добави Наталия Николова, административен началник на Окръжна прокуратура-София. " Предстои след запознаване с всички материали с делото наблюдаващият прокурор да реши за задържане за 72 часа и да изиска от съда непрекъсната мярка за неотклонение ", сподели още тя.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР