Избрани настоящи и бивши руски общински служители подписаха отворено писмо,

...
Избрани настоящи и бивши руски общински служители подписаха отворено писмо,
Коментари Харесай

ISW: Общински служители в Русия призоваха армията да се изтегли от Украйна

Избрани сегашни и някогашни съветски общински чиновници подписаха отворено писмо, в което приканват съветските армии  да се върнат към " общопризнатите " съветски граници поради рецесията , провокирана от разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа (ВЕЦ).

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Общински чиновници от Москва и Санкт Петербург, както и от Московска и Ленинградска област, подписаха документа, в който се твърди, че разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа ще се отрази на екосистемата на планетата , на здравните проблеми и на стопанската система в продължение на доста десетилетия.

В писмото се показва, че дейностите на Путин от 24 февруари 2022 година насам са провокирали неуточнени пагубни събития, само че не се показват продължаващите съветски военни интервенции в Украйна като причина за изтеглянето на съветските сили.

Възможно е съветски публични лица, които не са свързани с Кремъл, да употребяват публичната угриженост за екологичната и филантропичната обстановка, обвързвана с разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа, с цел да изразят противоречие с войната в Украйна, без да подлагат на критика директно самите военни дейности .

Кремъл в огромна степен основава условия за репресии против антивоенното противоречие. Руснаците, които имат антивоенни настроения, могат да употребяват разрушаването на язовира, с цел да изразят опозицията си против войната по доста стеснен метод.

На 16 юни украинските сили продължиха контраофанзивата в най-малко три бранша на фронта и съгласно известията са постигнали триумфи.

Украинският общоприет щаб съобщи, че у краинските сили са провели сполучливи контраофанзивни интервенции югозападно от Бахмут в региона на Ступочки (на към 12 км югозападно от Бахмут); в западната част на Донецка област в региона на Вухледар; в региона на границата сред Западен Донецк и Източна Запорожка област по линията Левадне-Старомайорске; и в западната част на Запорожка област по линията Новоданливка-Роботин.
 Главният равин на Украйна към Путин: Зеленески не е срам за еврейския народ
Главният равин на Украйна към Путин: Зеленески не е срам за еврейския народ

Руският президент отново си разреши антисемитски нападки

Геолокационни фрагменти, оповестени на 15 юни, демонстрират, че украинските сили са постигнали незначителни триумфи в северозападните околности на Бахмут западно от Яхидне, а съветски военни блогъри настояват, че украинските войски не престават контраатаките северозападно, западно и югозападно от Бахмут.

Руски военни блогъри настояват също, че украинските сили са траяли да нападат съветски позиции южно от Велика Новосилка в западната част на Донецка област, постигнали са триумфи в централната част на Запорожка област южно от Хуляйполе и са провели настъпателни интервенции югозападно от Орихов.

На 15-16 юни съветските сили насочиха към Киев и Кривой Рих крилати ракети и дронове камикадзе. Украинският общоприет щаб заяви, че на 15 юни съветските сили са нанесли пет ракетни удара с крилати ракети Kh-59, Kh-101 и Kh-555, а украинските сили са свалили и два дрона " Шахед ".

" Украйна няма късмет ": Путин даде обещание да изгори западните изтребители и танкове

Руският водач твърди, че украинските загуби са 10 пъти по-големи от тези на Русия

Началникът на Днепропетровска област Серхий Лисак заяви, че на 15 юни съветски ракети са били ориентирани към две промишлени предприятия в Кривий Рих.

Украински публични лица оповестиха също, че украинската противовъздушна защита е прихванала шест съветски ракети " Кинжал " и шест " Калибър ", които са били ориентирани към Киевска област денем на 16 юни, което съответствува с визитата на няколко африкански държавни глави в Киев.

Държавните глави на седем африкански страни се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски на 16 юни в Киев в границите на взаимна мирна задача. Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса, президентът на Замбия Хакаинде Хичилема, президентът на Коморските острови Азали Асумани, президентът на Република Конго Денис Сасу Нгесо, министър-председателят на Египет Мостафа Мабдули, президентът на Сенегал Маки Сал и представител на Уганда се срещнаха с украинското управление в Киев.

По време на визитата съветските сили нанесоха ракетен удар по Киев, което принуди африканските водачи да се укрият в бункери по време на срещите си.

Някои съветски военни блогъри твърдяха, че съветските сили не са нанесли ракетен удар по Киев по време на визитата на африканските водачи, а различен неуместно твърдеше, че точно украинските сили са инсценирали нападението .
 Украйна: Пилотите ни ще летят на F-16 след 4-месечно образование
Украйна: Пилотите ни ще летят на F-16 след 4-месечно образование

Отпор на съветската експанзия

Африканските водачи ще продължат пътуването си нататък до Санкт Петербург на 17 юни, където ще се срещнат с съветския президент Владимир Путин.

ISW ще направи цялостна оценка на това пътешестване след отчитане на резултатите от визитата на делегацията в Русия.

Кремъл твърди, че Русия е почнала да трансферира тактически нуклеарни бойни глави (под съветски контрол) в Беларус в сходство с авансово оповестените проекти. На 16 юни съветският президент Владимир Путин разгласи, че Русия е преместила първото разполагане на тактически нуклеарни бойни глави в Беларус.

Путин съобщи, че до края на 2023 година съветските сили ще разположат в Беларус цялата планувана доставка на тактически нуклеарни бойни глави.

ISW по-рано оцени, че разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус е част от дългогодишните старания за затвърждаване на фактическия боен надзор на Русия над Беларус и е доста малко евентуално да предвещава каквато и да е съветска ескалация.

Основни заключения
На 16 юни украинските сили продължиха контраофанзивата в най-малко три бранша на фронта и съгласно известията са постигнали триумфи. На 15-16 юни съветските сили са атакували Киев и Кривой Рих с крилати ракети и безпилотни самолети камикадзе. Държавните глави на седем африкански страни се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски на 16 юни в Киев в границите на взаимна мирна задача. Кремъл съобщи, че Русия е почнала да трансферира тактически нуклеарни бойни глави (под съветски контрол) в Беларус, в сходство с авансово оповестените проекти. Избрани сегашни и някогашни съветски общински чиновници подписаха отворено писмо, в което приканват съветските сили да се върнат към " универсално " приетите съветски граници заради рецесията, провокирана от разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа (ВЕЦ). Руските сили организираха лимитирани сухопътни офанзиви по линията Сватово-Кремина. Руските и украинските сили организираха сухопътни офанзиви наоколо до Бахмут и по линията Авдиевка-Донецк. Украинските сили продължиха наземните офанзиви в региона на Вухледар. Украинските сили продължиха контраофанзивни интервенции наоколо до административната граница на Донецка и Запорожка област и съгласно известията са постигнали триумфи в този регион. Руското министерство на защитата (МО) се пробва да подтиква с парични средства унищожаването на украинско военно съоръжение, евентуално с цел да поддържа продължаващите старания за набиране на военнослужещи. Руските и окупационните управляващи се пробват да укрепят съветските наземни информационни линии (НЛК) сред Русия и окупирана Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР