“Избран съм от пловдивчани, не съм назначаван, за да ми

...
“Избран съм от пловдивчани, не съм назначаван, за да ми
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Идва ми като гръм от ясно небе

“Избран съм от пловдивчани, не съм назначаван, с цел да ми се желае оставката. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в идващите дни какво да направя. ”

Това беше първата реакция на кмета на Пловдив Здравко Димитров, откакто някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов му изиска по-рано в събота оставката по време на партийна колекция в хотел „ Империал ” в града. 

„ Имаме доста значима работа за извършване, виждате на какъв брой фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този миг ”, сподели още кметът и посочи, че му трябват няколко дни, с цел да реши по какъв начин да отговори.

„ Дебатът за Пловдив би трябвало да се води с жителите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки ”, разяснява още той, представен от пресцентъра на общината.

„ Не съм забърквал бакии. "

Така Димитров отговари на думите на Борисов, че в последния им диалог водачът на ГЕРБ изискал от кмета да си оправи бакиите, а той споделил, че излиза в отпуска.

" От самото начало на мандата започнахме с доста значими и сложни планове като Водния цикъл, обектите по ОП “Региони в напредък ”, пробива под гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха съдбовно забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев ” и “Локомотив ” не е мой или на Пламен Райчев (зам.-кметът по строителство, чиято оставка водачът на ГЕРБ също иска-бел. ред.). Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че обезпечените в началото пари няма да стигнат. Някои хора обаче очевидно употребяват казуса с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам проект по какъв начин да спася Панаира за Пловдив, и то с дипломация, а не с войни ”, сподели още Здравко Димитров. 


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР