Затварянето на Симеоновския лифт е резултат от бездействието на кмета

...
Затварянето на Симеоновския лифт е резултат от бездействието на кмета
Коментари Харесай

Георги Георгиев: София не може да има Фейсбук кмет, който не е направил нищо

" Затварянето на Симеоновския въжен превоз е резултат от бездействието на кмета на Столична община ". Това съобщи ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС и заместник-председател на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. Той акцентира, че като кмет на София Васил Терзиев не е направил нищо.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС посочи, че договорът за приватизация се подписва през 2007 година и упрекна в неистина краткотрайния ръководител на СОС, който сподели, че срокът бил изминал.

„ Вярно е, че за " Продължаваме промяната " времето тече по-бързо. Проблемът е преди всичко в бездействието, на второ място в незнанието “, сподели той и добави, че София не може да има „ Facebook “ кмет. „ Трябваше да прочетат контракта, с цел да схванат по какъв начин да защитят софиянци. По време на ръководството на Фандъкова Симеоновският въжен превоз работеше. Резултатът от това безучастие на кмета е затварянето на Симеоновския въжен превоз “, сподели още Георгиев. По думите му за пръв път нямаме нито едно работещо оборудване. „ Намираме се в 17-тата година на контракта “, разгласи той и добави, че договорът е за период от 25 години.

Георгиев прикани общината да подхожда с повече сдържаност и подозрителност когато получи хвърчаща записка на британски език.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС заяви, че приватизаторът дава отговор за техническото положение и не е правилно, че не може да го поддържа, защото е в неприятно техническо положение. Георгиев акцентира, че Следствен отдел към окръжна прокуратура има право да изиска наказателна клауза на стойност 8 300 000 лева, както и има право да скапе контракта за приватизация. Мирослав Боршош съобщи от своя страна, че обстановката със прекъсването на Симеоновския въжен превоз е следващото безсрамие, което Терзиев и екипът му са позволили по време на единствено 7 месеца ръководство. „ Това е нещо, което освен, че не сме очаквали, само че опцията да ги допуснем е толкоз невероятна и приказва за изключителна неспособност на " смяната " за ръководство на града ни “, сподели той.

Антон Хекимян се обърна към сътрудниците си с думите: „ Вие им дадохте пътната карта от първа до последна точка, просто кметът трябваше да я подпише. " За 7 месеца, акцентира той, ние не видяхме нищо, което да е свършено за Витоша, а прекъсването Симеоновския въжен превоз. Общинският консултант съобщи, че от ГЕРБ-СДС чакат кметът Терзиев да отговори на всички значими въпроси, свързани с реорганизацията на придвижването по „ Патриарх Евтимий “, „ Фритьоф Нансен “ и „ Витоша “ – какъв брой коства планът и за какво съдът го върна. В умозаключение Георгиев прикани работещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура и СОС: „ Четете преди да пишете, не лъжете жителите и не улеснявайте приватизатора “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР