Избрахте пътя на убеждаването на Нидерландия и Австрия. Двете държави,

...
Избрахте пътя на убеждаването на Нидерландия и Австрия. Двете държави,
Коментари Харесай

Елена Йончева към премиера: Готов ли сте за натиск върху Нидерландия и Австрия заради Шенген

Избрахте пътя на убеждаването на Нидерландия и Австрия. Двете страни, които не престават да блокират пътя на България към Шенген. Господин министър председател, подготвен ли сте да окажете напън върху двете страни с механизмите на Съюза, с цел да гарантирате правото на България да бъде пълновръстен член на Шенгенското пространство? Ще приемете ли половинчато решение за повдигане на контрола единствено за въздушните граници? 
 
С тези думи се обърна към министър-председателя на България акад. Николай Денков евродепутатът Елена Йончева. Премиерът беше изслушан по време на пленарното съвещание на Европейския парламент в Страсбург в сряда, написа

Елена Йончева съобщи: 

„ Правителството, което оглавявате, оправдава съществуването си с постигането на няколко цели - участието на България в Шенген и еврозоната. Както и с нуждата от непоклатимост в комплицирана геополитическа обстановка.  

Във вътрешен проект следва да забележим дали поръчката за промяна в правораздаването ще ce реализира - препоръчаните промени в Конституцията като че ли целят по-скоро да уязвят президента Румен Радев, в сравнение с да укрепят интегритета на правосъдната власт.  

Пет месеца по-късно можете ли да кажете дали задачите на ръководството ще бъдат реализирани?  

Относно Шенген – избрахте пътя на убеждаването на Нидерландия и Австрия. Двете страни, които не престават да блокират пътя ни към Шенген. Готов ли сте да окажете напън върху двете страни с механизмите на Съюза, с цел да гарантирате правото на България да бъде пълновръстен член на Шенгенското пространство? Ще приемете ли половинчато решение за повдигане на контрола единствено за въздушните граници?  

И още - в неделя йеменските хути отвлякоха в Червено море транспортен съд с 24 души екипаж. Сред тях има и български жители. Г-н Денков, не смятате че България би трябвало да има по-активна роля в разговора с йеменските хути и редно ли е да оставяме договарянията на трети страни? “ 

Сформирането на обединението, която ръководи България беше единствената опция за проевропейско държавно управление, което да даде непоклатимост на страната, съобщи министър председателят Николай Денков. Той увери, че България си сътрудничи с Румъния за участието на двете страни в Шенген. Министър-председателят не посочи по какъв начин би постъпила страната ни, в случай че не получим позитивен отговор до края на годината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР