Изборният кодекс и отношението към войната в Украйна ще са

...
Изборният кодекс и отношението към войната в Украйна ще са
Коментари Харесай

Подкрепата на ПП за кабинет на БСП ще зависи от Изборния кодекс и отношението към войната

Изборният кодекс и отношението към войната в Украйна ще са главните тематики, по които " Продължаваме промяната " ще желае единодушие с Българска социалистическа партия, с цел да поддържа кабинет на левицата с третия мандат. Това се разбра от изявление на депутата от " Продължаваме промяната " Никола Минчев пред публицисти. По-рано през днешния ден от президентството оповестиха, че президентът ще връчи мандата на Българска социалистическа партия в понеделник (16 януари) в 10 ч. Бившият ръководител на Народното събрание посочи, че чака да проведат диалози с представители на левицата. Именно на тях от " Продължаваме промяната " ще издигнат въпроса за нова смяна на изборното законодателство, откакто с гласовете на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ беше върната хартиената бюлетина. По-рано денем Калина Константинова от " Продължаваме промяната " съобщи, че е оптимист и чака двете партии да се схванат за измененията в Изборния кодекс.

" Изборният кодекс ще бъде в основата на диалозите ни, защото там не постигнахме единодушие, а ние имаме твърда позиция. Това ще е една от по-трудните тематики по време на договарянията, както и тази за отношението към войната в Украйна. С оглед поръчките на политическите сили наподобява, че този мандат много мъчно ще се осъществя ", сподели Минчев.

Той добави, че в случай че " Демократична България " бяха получили мандата, много по-лесно е щяло да се сформира държавно управление. По думите му двете партии имат обща визия за бъдещето на България. Минчев изрази вяра решението на президента на кого да даде мандата да не е било повлияно от акцията на службите в криптокомпанията Nexo. " Би било тъжно подобен фиктивен проблем да е повлиял на толкоз значимо за страната решение ", съобщи той.

Бившият ръководител на Народното събрание разяснява и днешното основаване на партията " Спаси София ". Лидерът на новата политическа мощ Борис Бонев разгласи, че води договаряния с " Продължаваме промяната " и " Демократична България " за общо явяване на локалните избори в София.

" Водят се диалози за обединяване на всички демократични сили в колкото е допустимо по-голям брой градове в страната, които да бъдат освободени от феодалния модел, на който са подложени в последните години. Не сме коментирали съответна кандидатура (за кмет на София - бел. ред.) ", сподели още Минчев.

От " Български напредък " оповестиха към този момент, че чакат покана за диалози с Българска социалистическа партия, като подчертаха, че ще упорстват за сключване на съдружно съглашение, с цел да дадат поддръжката си за кабинета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР