Изборният ден започна, надяваме се избирателите да гласуват и машинният

...
Изборният ден започна, надяваме се избирателите да гласуват и машинният
Коментари Харесай

ЦИК: Към момента няма проблеми с машините за гласуване

Изборният ден стартира, надяваме се гласоподавателите да гласоподават и машинният избор да не ги затрудни. Това сподели представителят на Централната изборна комисия Таня Цанева по време на брифинг, съобщи " Фокус ".
" В днешния ден общо секциите в страната са 12 630, от които имаме преносими изборни комисии 283. В лечебните заведения имаме 199 секции, за карантинирани – 46, и 12 секционни изборни комисии в местата за задържане “, сподели тя и разясни, че през вчерашния ден е имало известни усложнения при доставката на машини от регионалните центрове до съответните общини и СИК-овете. " Още нощес в късните часове всички машини бяха към този момент разположени и намиращи се в секциите за гласоподаване “, добави още представителят на.
 Изборният ден стартира обикновено в цялата страна Изборният ден стартира обикновено в цялата страна
Изборният ден в страната стартира обикновено в 7 часа тази заран. До момента няма данни за произшествия.  Над 11 980 секции са оголен...
" В днешния ден се надяваме гласоподавателите да гласоподават, макар че не е по този начин ярък и пролетен, както би ни се желало. Надяваме се да не ги затруднят нито времето, нито машините. Лесно се гласоподава с машините “, съобщи Таня Цанева. Вчера към 10 машини не са били в техническо положително положение, все още няма проблеми с машините, сподели още Цанева.
" Секциите за карантинираните са 46. А преносимите изборни секции са 283. Колко са общо карантинираните ЦИК не разполага с информация, тя се намира в РЗИ-тата. Както виждате по кривата на заболяемостта, те се трансформират всеки ден и всеки час “, сподели тя. „ Като изключим това, че през вчерашния ден при инсталирането на машините, към 10 машини не са били механически в положително положение. Надяваме се в изборния ден да нямаме проблеми “, добави Цанева. Тя изясни, че когато една машина се повреди, ЦИК е приела мнение, че машината нито ще се ремонтира, нито ще се подменя, ще продължи хартиено гласоподаване, а гласовете от машината се регистрират към края на изборния ден. " До този миг няма тъжби и сигнали и във вчерашния ден също не е имало съществени такива “, акцентира Цанева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР