Изборните резултати вече са окончателно ясни. ГЕРБ е победител във

...
Изборните резултати вече са окончателно ясни. ГЕРБ е победител във
Коментари Харесай

Иван Портних: Лъжите на Промяната започнаха да се срутват! 


Изборните резултати към този момент са дефинитивно ясни. ГЕРБ е победител във Варненска област! От 12 общини в района спечелихме безапелационно на I тур в 9 общини, на II тур бием в още 2 – Аврен и Провадия, губим във Вълчи дол и във Варна. ГЕРБ е с болшинство в множеството общински препоръки в района, това сподели на конференция регионалният координатор на ГЕРБ – Варна Иван Портних.

Според него изводите занапред ще се вършат, само че занапред са ясни две неща, уточни той по отношение на борбата във Варна. Първо, по какъв начин локалната власт може да бъде напазарувана безусловно и на процедура едрият бизнес във Варна си купи кмет. Второ, скандално ниска изборна интензивност. От 281 000 гласоподаватели с право на глас Благомир Коцев е определен с 45 000. Това е колкото жителите на регион „ Владислав Варненчик “. 236 000 души не излязоха да гласоподават. Това е алена лампа, която би трябвало да светне на всички политици, в това число за нас, сподели Портних.

Той уточни по какъв начин лъжите на Промяната към този момент започнаха да се срутват, като да вземем за пример лъжата на Благомир Коцев, че Варна се управлявала от стопански кръгове. „ Ако беше по този начин, нямаше Коцев да получи мощна поддръжка от групировките, събрани към Презастроителите от „ Алтернативата на жителите “. Бизнесът влага милиони за акцията на ПП/ДБ, забавно по какъв начин ще бъдат възобновени?! Факт е „ нова софра “ в Община Варна, към която „ седнаха “ розовите демократи от ПП/ДБ, комунистите на Гуцанов и националистите на „ Възраждане “. Всички дружно при образувалия се общ Отечествен фронт надградиха резултата на Коцев от I тур с неговите 22 893 гласа до 45 000 гласа на балотажа.

Станахме очевидци на брутално преливане на гласове, което не се е случвало в най-новата история на демократичните избори “, сподели регионалният водач на ГЕРБ. Той поздрави районните кметове на „ Аспарухово “ и на „ Владиславово “ с успеха на първи тур. С по-малко от 600 гласа претендентът на Промяната има преднина пред Биляна Раева в „ Одесос “, а в „ Младост “ разликата е по-малко от 1000 гласа.

Иван Портних уточни две аргументи за загубата във Варна – политическият рекет с ремонтите, който даде резултат и това, че не успяхме да мотивираме хората да излязат да гласоподават.

Като лидер на листата на ГЕРБ Иван Портних влиза в новия Общински съвет дружно с Тодор Балабанов, Жечка Георгиева, Даниела Димова, Стоян Петков, доктор Христо Кьосев, Юлиян Станев и Биляна Раева.

Екипът на Иван Портних в Община Варна оставя на новата изпълнителна власт подготвени и обезпечени 123 планови оферти за новия програмен интервал на обща стойност 312 млн.лева. Сред тях са плановете за главен ремонт на 4 учебни заведения, пред подписване на контракт е план за нови корпуси на 2 учебни заведения, планът за енергийна успеваемост на средношколско общежитие „ Михаил Колони “. Община Варна е подала 95 плана за енергийно възобновяване на многофамилни жилищни здания и др.Предстои сключване на контракт за създаване на новата постройка на Математическа гимназия, довеждане докрай на филиала на ТМПЦ „ Стоян Бъчваров “ и други

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР