Изборите за народни представители в Пазарджишко да се проведат честно

...
Изборите за народни представители в Пазарджишко да се проведат честно
Коментари Харесай

Иван Васев: Честните избори на 11 юли са основен приоритет

Изборите за народни представители в Пазарджишко да се проведат почтено и транспарантно – това е главен приоритет на новия регионален шеф Иван Васев, който бе назначен от служебното държавно управление преди дни, а през днешния ден направи първата си публична изява пред медии. В началото на срещата той показа двамата си заместници – юрист Стоян Парпулов и Тодор Джамбов, както и ресорите им.

Васев заяви, че към този момент е провел диалози с управлението на Районната изборна комисия в Пазарджик. По думите му, активността й е изцяло обезпечена и тя към този момент работи обикновено. До 10 юли се чакат напътствията за работа с машините за гласоподаване. Предстои и нова среща, на която ще се обсъдят благоприятни условия за по-стройна организация преди, по време и след изборния ден, тъй че да не се получават нормалните скупчвания на хора от секционните комисии и непотребни опасности при сегашната изключителна епидемиологична обстановка.

Васев възнамерява и диалог с шефа на полицията в Пазарджик комисар Петко Шотлеков. Три ще са главните оферти към него, като те са потвърдили успеваемостта си в предишното. Първото е да се направи разбор на всички сигнали за хора или групи, които са имали опити за пазаруване и пласиране на гласове, дали тези данни са проверявани качествено, подавани ли са към прокуратурата. Така се чака да се даде опция за използване на ограничения против събитията, които са давали опция да се търгува с гласове. Друга концепция е всички тъжби преди, по време и след изборния ден да се ревизират на ротационен принцип. Тоест – чиновници от едно структурно звено да прави инспекция на територията на друго, като на място бъде обезпечен единствено чиновник, който да заведе контролиращите на адрес, да вземем за пример. По този метод можело да се избегнат вероятни покровителства от страна на проверяващите.

Подобна среща е планувана и с прокуратурата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР