Изборите протекоха свободно, спокойно, нямаше съществени нарушения, доказателство е, че

...
Изборите протекоха свободно, спокойно, нямаше съществени нарушения, доказателство е, че
Коментари Харесай

Донев: Държавата не фалира, до края на април ще внесем проект на бюджет

" Изборите протекоха свободно, умерено, нямаше основни нарушавания, доказателство е, че партиите са в безмълвие, не приказват за нарушаване на изборния развой. Готов съм да напусна кабинета още от 2 август, когато встъпи служебното държавно управление предходната година ", съобщи пред бТВ служебният министър председател Гълъб Донев.

" Може би партиите са сюрпризирани от резултатите. Това, което гласоподавателите демонстрираха в тези избори с този парламент и това посланичество и демонстрираха на политиците, че би трябвало да вървят към обединяване, би трябвало да приказва за това, че политиците би трябвало да търсят единение, цели и проблеми, които да вземат решение за развиването на България, добави Донев. Служебната власт се оправи с организацията на предварителните избори ", безапелационен той.

" Над 145 досъдебни производства са формирани за нарушаване на изборния развой, следва прокуратурата да се произнесе по тях и да се види дали има повишение на купения и корпоративен избор. За тези избори Министерство на вътрешните работи в трайно съдействие с прокуратурата съумяха да пресекат огромна част от опитите за платен избор. Според сигналите всички партии са купували гласове ", сподели Донев.

" Това е притеснително, тъй като партиите са тези, които би трябвало да съблюдават честността на изборите ", акцентира служебният министър председател.

" Не, страната не банкрутира, служебното държавно управление управлява и ръководи устойчиво финансите на страната, имаме над 20% повишение на събираемостта от налози през първите три месеца на годината ", похвали се Донев.

Той разгласи и че служебното държавно управление е разрешило проблемите с енергийната рецесия. Донев добави, че постъпленията на Данък добавена стойност в бюджета са по-малко поради нараствания експорт на страната, стопанската система работи и изнася.

" Няма чадър над огромните компании, това са обвинявания, които се хвърлят в пространството без учредения ", означи служебният министър-председател.

" До края на април ще внесем план на бюджет, ще създадем всичко допустимо бюджетът да е с недостиг не повече от 3% ", посочи Гълъб Донев.

" За повдигане на налози това ще го решат партиите в Народно събрание. Когато имаме завишение на разхода над прихода, би трябвало да се диря нови приходоизточници, те не са доста, те минават или през нарастване на налози, или през други източници, или посредством изтегляне на нови заеми. Вариантите пред партиите не са доста, би трябвало да изберат 3-4 разновидността ", сподели Донев.

" За 2023 газът за България е обезпечен. Осигуряваме доставките и през терминалите в Гърция и със съглашение с „ Боташ “ за прилагане на тяхната газопреносна инфраструктура, по този метод България се трансформира в районен хъб на непоклатимост във връзка с енергетиката в района ", съобщи още Донев.

Той отхвърли изказванието, че служебният кабинет организира " чистка " измежду посланиците.

" Има регулярна процедура във връзка с посланици, чиито мандати изтичат. Аз предложих за дипломат Николай Милков в НАТО. Той когато пое поста длъжностен министър на външните работи, го пое от поста дипломат във Франция, след разбор и резултатите, които имахме, и претендентите, които имаше в Министерство на външните работи, аз не видях по-добра кандидатура от неговата за дипломат в НАТО ", изясни Донев.

" С президента Радев се поучавам толкоз, колкото постанова обстановката, с него подкрепям 2-3 пъти в седмицата контакти и диалози. Но не се меси в решенията на Министерския съвет ", безапелационен е Донев, представен от БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР