Изборите показаха съотношението на силите, борещи се за промяна и

...
Изборите показаха съотношението на силите, борещи се за промяна и
Коментари Харесай

Александър Маринов: Румен Радев е лицето на борбата за промяна

Изборите демонстрираха съотношението на силите, борещи се за смяна и защитаващи статуквото. Това се отрази както на парламентарните избори, по този начин в още по-голяма степен на президентските, сподели в изборното студио „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента и член на Инициативния комитет на двойката Радев-Йотова.

Според него една от главните аргументи за ниската изборна интензивност е разочарованието на българите от положението на българската политика и българските партии.

„ Има няколко пояснения за ниската изборна интензивност и е нужен сериозен разбор, а не преходен. Това са обстоятелства с корени не в последните 6 месеца, а в последните 12 години. Има едно омерзение, натрупващо се от политиката у българите. То се укрепи, откакто очакванията за бърза и съдържателна смяна не се сбъднаха след изборите през април и през юли.

Изходът от вота значително бе явен, превъзходството на Радев беше явно. Не би трябвало да подценяваме и дейностите на правоохранителните органи, които удариха мощно търговията с гласове. Но главното е разочарованието на българите от положението на българската политика и партии. Сега имаме един подтик на вяра, имаме огромни отговорности на плещите на новите политици и на плещите на президента в неговия втори мандат. Всичко това изяснява ниската интензивност “, разяснява проф. Александър Маринов.

По думите му Румен Радев е лицето на битката за смяна, една от главните движещи сили на тази смяна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР