Изборът се бави, защото не е сглобено следващото управляващо мнозинство,

...
Изборът се бави, защото не е сглобено следващото управляващо мнозинство,
Коментари Харесай

Любен Дилов-син: Има едно и също нещо при сглобяването на прахосмукачка и на парламент

Изборът се бави, тъй като не е съединено идващото ръководещо болшинство, сподели бургаският народен представител

Има едно и също нещо при сглобяването на прахосмукачка и на парламент. Инструкцията е ясна. Традицията повелява най-голямата парламентарна група да предложи ръководител на Народното събрание. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

Изборът се бави, тъй като не е съединено идващото ръководещо болшинство, добави той.

„ След две години остри конфликти е напълно обикновено да не може още първия ден да плеснем с ръце и да се прегърнем. Обратното даже ще наподобява съмнително. Не може това тричене, чегъртане да се не помни внезапно и да си кажем „ хайде в този момент дружно да създадем ръководство! “, разяснява бургаският народен представител. 

Не може да не се избере ръководител, тъй като, с цел да се вземе решение и да отидем на нови избори, би трябвало да има ръководител, който да разпусне Народното събрание, добави той.

„ Вчера бяхме доста покрай намиране на решение. Ако не през днешния ден, другата седмица ще бъде определен ръководител. Няма драма в това. Подготовката за доста сериозна законодателна активност върви по този начин, че все едно ще има 4-годишен мандат “, посочи Дилов-син.

„ Някои планове към този момент са импортирани. Свързани са с парите от Плана за възобновяване и резистентност,  със правосъдната промяна и със запазването на икономическите ограничения, тъй като след вчерашният отчет на финансовият министър на мен и дребното коса, която ми е останала, наруши гравитацията внезапно. Очаква ни към 50 милиарда дълг и 5 милиарда лв. лихви през идната година “, добави той.

„ Трябва да сме почтени и да си признаем, че ръководител на Народното събрание се избира толкоз мъчно, колкото и домоуправител... По-добре е в Народното събрание да има конфликти и пердах даже, в сравнение с улицата. Това е и задачата. Там се събират въжделенията, възгледите и яростите на хората “, разяснява депутатът. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР