Изборът на всяка държава членка на ЕС, дали да остане

...
Изборът на всяка държава членка на ЕС, дали да остане
Коментари Харесай

Вижте кога ще е тъмно и светло, ако изберем зимно или лятно часово време!


Изборът на всяка страна членка на Европейски Съюз, дали да остане на лятно, или зимно часово време би трябвало да стане хармонизирано с нейните съседи, с цел да не се пресечен стопански, транспортни и други връзки сред тях. Затова Европейска комисия преглежда няколко десетки разновидността за групирането на страните.

Един от тях е България, Румъния и Гърция да са в една зона, от Сърбия до Германия, Швейцария и Италия - в друга, а от Франция и Холандия до Португалия - в трета. Друг вид е от нас до Англия всички страни да са в една зона, а единствено Англия и Португалия да са в обособена.

Все още множеството от страните в Европа не са решили дали желаят да се приключи промяната на времето и към кое да се премине. Според тях би трябвало по-голям публичен спор и повече време за взимане на тези решения. В момента срокът е до април 2019 година В България се организира анкета, която завършва през днешния ден. До сряда вечерта в нея са взели присъединяване към 12 хиляди души, сподели Станков. Резултатите ще станат ясни до дни, само че това е единствено началото на дебатите.

Мнения се желаят и от обособените министерства - просветителното да вземем за пример избира зимното часово време, защото това щяло да е по-удачно за образователния развой.

Становището на енергийното министерство е, че резултата от промяната на времето към този момент го няма. Той е достигнал своя пик през 2007 година, когато 14% от силата е била за домашно осветяване на жителите. Към момента този дял е едвам 1,44%. Това значи, че спестяваме единствено 24 хиляди мегаватчаса, което стига за работата на един блок за 24 часа.

Станков изясни, че в случай че преминем към лятно часово време, в по-активната част от деня за хората ще е ярко. Тогава на 22 декември ще се съмва към 9 ч, а слънцето ще залязва към 18 ч. Ако изберем зимното време, на 21 юни, при започване на лятото, светлата част на деня ще е сред 5 ч сутринта и 20 ч вечерта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР