Изборът на подарък винаги е труден. Дори за роднини и

...
Изборът на подарък винаги е труден. Дори за роднини и
Коментари Харесай

12 неподходящи подаръка за учители, които предизвикват не радост, а недоумение

Изборът на подарък постоянно е сложен. Дори за родственици и близки другари от време на време търсим дълго време нещо, което в действителност им харесва. И доста учители показват най-неутралните дарове или, в противен случай, се пробват да бъдат истински.

И постоянно тези презентации разстройват учителите. Разговаряхме с учителите и те споделиха какви дарове не са ги радвали от дълго време. В края на публикацията ще разберете какво възпитателите ще се радват да получат от своите отделения.

Храна

Сега за доста учители ядливите дарове, като плодова комбинация, провокират единствено неразбиране. Първо, този артикул се дава в големи количества. Учителите просто не ядат толкоз доста, тъй като може да навреди на здравето. Второ, всички знаят чудесно, че в навечерието на празниците всички комплекти, в това число остарели, се продават в магазините.

Дневници

Друг продукт, който се дава на учителите в тонове за разнообразни празници. Няма изгода от трупането на дневници. Също по този начин си коства да запомните, че не всички хора употребяват дневници, изключително в този момент, в ерата на компютрите и смарт телефоните.

И най-после, подобен подарък може да наподобява несъобразителен и даже да обиди учителя. Оказва се, че учениците и техните родители виждат учителя си единствено в една роля и съгласно тях той няма какво друго да прави в живота, с изключение на учебните каузи.

Чай и кафе

В множеството случаи те сигурно ще разстроят учителя. Някои педагози споделят, че чаят и кафето са банални, безлични дарове. И въобще не всеки пие кафе (особено разтворимо). За някои хора тази напитка като цяло е рискова и противопоказана за приложимост.

Фигурки

 

Учителят няма да сложи такова нещо на видно място като красива мебел или запаметяващ се сувенир. По-скоро той просто ще скрие фигурката в килера. Тя, несъмнено, ще й подсети за обичаните й възпитаници, само че той не желае тя да бъде пакост в очите.

Козметика

Козметиката е прекомерно внимателен подарък за преподавател. Съществува риск от прекосяване на фина линия и нарушение на командната верига. Например кремът срещу стареене е сериозна причина за възмущение.

Освен това учителите постоянно получават кремове за ръце. Това е много безпристрастен подарък. Но заради обстоятелството, че мнозина прибягват до такава концепция, тези дарове се натрупват с учителите и те просто нямат време да употребяват всички средства.

Хигиенни артикули

Всички хигиенични продукти, било то душ гелове, шампоани или още повече дезодоранти, могат да се дават на доста близки хора, като майка или сестра. Неетично е един преподавател да показва такива неща.

Чинии

Според учители на междинна и стара възраст, през годините на работа те са получили толкоз доста комплекти като подарък, че просто няма къде да ги слагат.

Никой не идва да посети толкоз доста хора, с цел да постави всички тези ястия на масата. Младите учители също няма да бъдат възхитени от подобен подарък. По предписание те считат порцелановата посуда за старомодна и не я употребяват.

Бижута

Твърде скъпите дарове могат да слагат учителя в неловко състояние. Учителят ще почувства, че в този момент е длъжен на родителите и учениците. Освен това бижутата са въпрос на усет.

Парфюм

Да подариш парфюм на преподавател е просто нетактично. Първо, невероятно е да се познаят желанията на човек, в случай че, несъмнено, това не е най-хубавият другар или непосредствен родственик. Второ, не всички хора употребяват парфюм, а някои даже могат да имат алергии.

Пълнени играчки

Играчката може да бъде прекрасен подарък. За дете, а от време на време и за влюбени двойки. Такъв подарък няма да е от изгода за учителя, а просто ще лежи без да прави нищо. В най-хубавия случай ще даде играчката на децата си, в случай че има такива. Но може и да не харесат плюшен другар.

Предмети от дрешника

Можете да подарите прекрасен пуловер на непосредствен другар или родственик. Когато избирате подобен подарък за преподавател, елементарно можете да сгрешите с цвета, стила и размера. Същото важи и за обувките.

Книги по профил

Изглежда, че даването на учителя на литература, обвързвана с неговия профил, е напълно подходящо. Но в последна сметка учителите към този момент отделят цялото си внимание на своя предмет. А в свободното си време желаят да вършат нещо друго, а не да учат друга книга по специалността си.

Бонус: Учителите разкриват на какви дарове се радват

Учителите обичат, когато хората се пробват да ги опознаят по-добре и да им дадат нещо, обвързвано с тяхното занимание. Можете също да визиите механически устройства: флаш памети (на фотографията по-горе), сменяеми устройства, банки за зареждане и други В последна сметка актуалните учители също прекарват доста време на преносим компютър и телефон.

Много хора също харесват, когато им се дават документи за магазини, билети за културни събития, абонаменти за онлайн услуги. А учителите нарекоха най-хубавия подарък креативните неща, които учениците направиха сами. Например видео привет, стихотворения и песни от ваша лична комбинация.

Какво мислите, че е неприемливо да се даде на преподавател? Подготвяте ли дарове за Деня на учителя?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР