Изборът на много от веганите е провокиран от екологични причини

...
Изборът на много от веганите е провокиран от екологични причини
Коментари Харесай

Дори веган диетата може да бъде опасна за природата

Изборът на доста от веганите е предизвикан от екологични аргументи – само че в действителност те могат да вършат повече зло, в сравнение с положително.

Веган диетата продължава да натрупа почитатели, множеството от които вземат решение да я следват или в името на по-доброто здраве, или с цел да се борят за бъдещето на природата.

Ще оставим настрани здравословните аргументи ( можете да прочетете повече за тях тук ) и този път ще обърнем повече внимание на екологичния аргумент и по-скоро обстоятелството, че той май не съществува.

Да, нечовешкото отношение към животните, което през последните две десетилетия мина всевъзможни граници, в действителност е проблем, против който би трябвало да се вземат ограничения. И в действителност консумирането на по-малко скотски артикули би могло да понижи продукцията им.

 Дори веган диетата може да бъде рискова за природата

Но в същото време с това поражда различен проблем – повишаването на производството на плодовете, зеленчуците и ядките още веднъж провокира дисбаланс в природата. Това е по този начин, тъй като, с цел да бъдат отгледани тези артикули, в действителност се употребява повече сила и вода, което в някои случаи вреди повече на околната среда, в сравнение с отглеждането на животни.

“Беконът е по-полезен за природата от марулята ”.

Например съгласно обява на Independent производството на маруля е три пъти по-вредно за природата от това на бекона. Проучването, на което публикацията е основана, потвърждава още, че патладжанът, целината и краставиците са по-опасни за околната среда в съпоставяне в пилето.

И това в действителност не са измежду най-вредните съставни елементи във веган диетата. Според последни изследвания най-вече би трябвало да внимаваме с бадемовото мляко. Той е най-предпочитаната опция на кравето мляко в Америка и това докара до усилване на развъждането на бадеми по света.

 Дори веган диетата може да бъде рискова за природата

Това се отразява най-пряко върху пчелите, чиито бройки всяка година спадат с голям порив. Според публични данни през зимата на 2018-2019 година броят им е намалял с към 50 милиарда.

Сега се чака спадът да бъде още по-голям поради употребата им на бадемовите насаждения. Често производителите употребяват пчелите само, с цел да опрашват цветовете на дръвчетата. Това обаче слага насекомите под риск, поради множеството химикали, с които бадемите се пръскат.

В подобен случай по какъв начин можем да се погрижим за околната среда и коя диета е най-подходяща за задачата?

Според експерти флекситарианска диета е най-правилният избор. При нея обстановката е best of both worlds – стремим се към баланс сред количество скотски артикули, които консумираме и органичните плодове и зеленчуци. Това дружно с отговорно преработване и по-малкото приложимост на пластмаса е най-хубавата формула за резистентен метод на живот.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР