Избирателните секции в Полша отвориха врати за днешните парламентарни избори,

...
Избирателните секции в Полша отвориха врати за днешните парламентарни избори,
Коментари Харесай

Полша гласува на най-важните избори след 1989 г.

Избирателните секции в Полша отвориха порти за днешните парламентарни избори, които ще са основни за бъдещите връзки с Европейски Съюз и със прилежаща Украйна и на които ръководещите популисти се пробват да завоюват за трети пореден път властта, съобщи Агенция Франс Прес.

Сондажите сочат, че националистическата партия " Право и правдивост " ще вземе най-вече гласове, само че може да срещне компликации в основаването на ръководеща коалиция. Което може да даде късмет на опозицията, управлявана от някогашния ръководител на Европейския съвет Доналд Туск, съобщи БНР.

Секциите ще затворят в 21 часа локално време (20 часа българско), а незабавно по-късно се чакат екзитпол резултати – окончателните ще бъдат разгласи в понеделник.

Около 29 млн. души имат право на глас, в това число половин милион регистрирани гласоподаватели в чужбина.

Победа на " ПиС " ще задълбочи напрежението с Европейски Съюз и Украйна и ще обезпокои деятели за независимост на медиите и права на дамите и мигрантите.

" Ние сме Европейски Съюз и желаеме да останем там, само че в Европейски Съюз на суверенни страни ", съобщи водачът на " ПиС " Ярослав Качински на последния огромен протест на партията в петък.

На завършващия акцията протест Туск от своя страна съобщи, че ръководещата " ПиС " има " секрети проекти " за овакантяване на Европейски Съюз и настоя, че " те водят страната по неправилен път ".

" Това е най-важният ден в историята на нашата народна власт от 1989 година Ще гласуваме за оставането на Полша в Европейски Съюз. Полша е сърцето на Европа ", съобщи пред последователите си Туск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР