Избирателната активност към 13.00 часа продължава да бъде по-слаба от

...
Избирателната активност към 13.00 часа продължава да бъде по-слаба от
Коментари Харесай

На фона на първо тур: Избирателната активност остава ниска

Избирателната интензивност към 13.00 часа продължава да бъде по-слаба от тази по време на първия тур на месените избори преди седмица.

Това демонстрират данните от Exit poll на социологическата организация „ Галъп интернешънъл болкан “ – сътрудник на БНР за локалния избор.

В София изборната интензивност към 13.00 часа е 12,4%, откакто на първия тур по същото време бяха дали своят вот 15,7% от софиянци.

В Пловдив изборната интензивност към същия час е едвам 9% при 14,6% на вота преди седмица.

Във Варна към 13.00 часа са дали своят вот 12,8% от хората с право на избор при цели 19,2% седмица по-рано, а в Благоевград – 19,1% по отношение на 29,9% на първия тур на локалните избори.

„ Навсякъде изборната интензивност и в четирите общини върви по-ниско по отношение на първия тур, само че би трябвало да се има поради, че по принцип изборната интензивност на втория тур е по-ниска от тази на първия “, заключи социологът Светлин Тачев от организация „ Галъп интернешънъл болкан “.

В ефира на следобедното изборно студио социологът от “Галъп “ Светлин Тачев разяснява вероятните аргументи за слабата изборна интензивност досега. По думите му тя може да се дължи на разнообразни фактори:

„ На тези избори това биха могли да бъдат свадите, които станаха с машините, като и умората от серията от предварителни избори.

Това е обстановката все още по отношение на общините, в които вършим Екзит пола. Факт е, че изборната интензивност е по-ниска от тази на първия тур.

Все още нямаме задоволително натрупвания, с цел да обобщим в кои обитаеми места хората са дали своят вот по-активно сутринта, само че по принцип в по-малките обитаеми места хората излизат да гласоподават по-активно заран “, уточни той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР