Избирателите в Шотландия биха гласували за независимост от Обединеното кралство,

...
Избирателите в Шотландия биха гласували за независимост от Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Шотландия би гласувала за независимост, ако има втори референдум

Избирателите в Шотландия биха дали своят вот за самостоятелност от Обединеното кралство, в случай че имаше референдум в този момент, сочи изследване, проведено от депутата реакционер Майкъл Ашкрофт, който е конкурент на новото партийно управление отпред с премиера Борис Джонсън, съобщи Ройтерс.

46 % от интервюираните 1019 гласоподаватели са споделили, че биха дали своят вот за самостоятелност, а 43 на 100 - срещу. Ако се изключат тези, които са дали отговор, че нямат мнение или няма да гласоподават, последователите на самостоятелна Шотландия водят с 52 против 48 %.

Това е първото огромно изследване след март 2017 година, което демонстрира преднина за искащите самостоятелност, отбелязва Ройтерс.

Ашкрофт установил, че има болшинство, въпреки и малко, на искащите да бъде създаден втори референдум за самостоятелност на Шотландия.

На референдума през 2014 година шотландците отхвърлиха независимостта с 55 против 45 на 100. В същото време на референдума за участието в Европейски Съюз през 2016 година болшинството от шотландците гласоподава за оставане в Евросъюза, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР