Избирам да ходя до морето, вървя с кучето всеки ден.

...
Избирам да ходя до морето, вървя с кучето всеки ден.
Коментари Харесай

Лятото на Тони Димитрова: Между прохладата в Странджа и чара на Бургас

Избирам да вървя до морето, ходя с кучето всеки ден. Да се сграбчи да почивам, това може да стане в Странджа. Това е извънредно място. Много ми е скъпо на сърцето.
Така обичаната българска певица Тони Димитрова дава отговор на въпрос на по отношение на проектите си за летен сезон 2020. Тони искрено признава, че не обича " да се пренагрява денем на плажа ". Но пък и ни споделя, че през годините е обиколила разнообразни местоположения по родното море - покрай Кранево и Каварна. " През лятото даже съм почивала на Велинград, само че няма по какъв начин да отида на място, да се застопоря и под режим да се храня. Това не е моето ", споделя с усмивка Тони. И не скрива, че обича романтиката край река Ропотамо, както пее в своите песни. " А за какво не и река Велека, която е в Странджа? Да ви кажа, обичам на прохладни и тихички места ", добавя Тони.
Изпълнителката на безконечния шлагер " Ах, морето " откровено декларира, че поради динамичността в работата си, мъчно би възнамерявала седмица или 10 дни, с цел да отиде на курорт. " Въпреки това от години си отстранявам юли месец ца отмора и тази година ще бъде отново същото ", споделя ни Тони.

През последните години тя си е построила табиет да си прави дълги разходки и в тази връзка даже си мечтае да отиде някъде за дълго в нашите планини. Тони е безпределно откровена, като отбелязва, че река Дунав ѝ носи онази страст и сексапил, която пази дълго в сърцето си. " Като започнете Русе, Силистра, Тутракан, Оряхово... аз отивам там и замлъквам. Това е моето място. Спирам и виждам реката и просто това е неповторимо преживяване. Но пък и морето си ми е на мен даденост, тъй като имам щастието да пребивавам до него. То си ми е част от моя пейзаж ", споделя Тони. И не стопира дотук: " Изглежда, че душата ми е там, най-малко в Бургас. Морето ми стои като едно крилце в живота, което ми дава хем да хвърча, хем ме погалва. Но отново ви споделям, няма да отида по този начин да се закъпя на плажа, само че аз си обичам моето място и сърцето ми го е избрало да остане тук ", добавя Тони Димитрова.

И въздиша, когато чуе, че някой протяга ръка на естествените ни хубости поради алчността си. " Бясна съм! Знаете ли, когато преди доста години изобщо не бях Тони Димитрова и пеех по заведенията за хранене в Бургас, бяхме ходили в Слънчев бряг. Днес Слънчев бряг изобщо не е това, което беше - красивото, безшумно и сантиментално място, с доста зеленина ", разяснява Тони. И смята, че алчността да станеш бързо хотелиер, предприемач е доста обвързвана с нашия си балкански сондром. " Не ни правете на луди, това на Алепу са си стаи със санитарни възли, тераси... с яд виждам на това ", разяснява проблема със посочената за подпорно оборудване структура на брега на плажа.
" Това хотелско многоимане не може да бъде подплатено с личен състав, няма толкоз народ, който да работи в тези хотели, тъй като те са и зимни, и летни - кошмарно доста са ", с болежка установи Тони и продължава мислите си: " На мястото на дребни къщи се излива бетон, вършат се едни 7-8-етажни кооперации, които от ден на ден порастват нагоре, единствено и единствено да докопат гледката към морето. А това, че разказваш играта на тези откъм гърба? Просто на всяко нещо са намерили цаката ", безапелационна е Тони Димитрова в своята позиция. " Всички желаят да бъдат баровци и хотелиери, никой не желае да работи ", уверена е обичаната ни певица.

Тя още веднъж с доста горест отбелязва, че се е разчуло неприятно име на Черноморието ни - с подправен алкохол, с храната и други " И да кажеш на българина да не върви в Гърция, българинът просто обича да върви в Гърция. Да идеш тука да окажеш помощ на нашето море, какъв брой да помагаш - една-две седмици? Само че принудително българинът не може да бъде принуден, в случай че сърцето му не го желае да почива тук. Абсолютен балкански синдром ", приключва Тони.
А ние я оставяме да продължи разходката си кучето в Бургаската морска градина - един дребен парадайс с панорама към това море, което е част от всеки един от нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР