Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани Б.В. - Нидерландия, дъщерно дружество на

...
Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани Б.В. - Нидерландия, дъщерно дружество на
Коментари Харесай

„Еврохолд“ събира всички акции в „Електроразпределителни мрежи Запад” и „Електрохолд Продажби”

„ Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани ” Б.В. - Нидерландия, дъщерно сдружение на „ Еврохолд България “ АД,  получи позволение от Комисията за финансов контрол да разгласява търгови оферти за изкупуване на акциите на останалите акционери в двете й дъщерни сдружения - „ Електроразпределителни мрежи Запад ” AД  и „ Електрохолд Продажби ” AД.

„ Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани ” ще изкупи 14 416 броя по цена от 393.55 лв. на акция от „ Електроразпределителни мрежи Запад ”. Од другата дъщерна компания има да се съберат още 117 броя, като предлаганата за тях цена на акция е 29 161.02 лв..

Предложението за изкупуване не изисква приемането на тези предложения от акционерите на тези компании.
Крайната дата на процедурата е 7 септември.
„ Централен депозитар “ АД изготвя експлицитен лист на лицата, чиито акции ще бъдат добити от търговия предложител в резултат на предлагането за изкупуване и брой притежавани от тях акции.
Тези бумаги се трансферират на „ Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани ”  едновременно с заплащането на цената им по специфичната банкова сметка, открита от Предложителя в интерес на акционерите, чиито акции са обект на насилственото изкупуване и без значение от волята на акционерите.
Правото на акционерите да получат цената на акциите може да бъде упражнено в границите на общия петгодишен давностен период, започващ да тече от датата, на която е изминал срокът от седем работни дни от дата на издание на предлагането (т.е. от 8 септември, включително), след което това право се погасява по отминалост и непотърсените суми остават в предложителя.
Плащането на цената на акциите ще да бъде осъществено в горепосочения период, а точно пет години посредством офиса на „ ТИ БИ АЙ Банк “ ЕАД в София, както и посредством всички други офиси и филиали на банката на територията на България отвън град София.
Съгласно член 119, алинея 1, т. 4 от ЗППЦК при изкупуване на всички акции с право на глас в общото заседание на „ Електроразпределителни мрежи Запад ” AД според член 157а от ЗППЦК, същото престава да бъде обществено от решението на КФН за отписване от регистъра на обществените сдружения.

През предходната година „ Еврохолд България “ закупи посредством подхолдинга си Eastern European Electric Company двете дъщерни сдружения на чешката енергийна компания „ ЧЕЗ Груп “ в България, които имат над 3000 чиновници и обслужват съвсем 3 млн. консуматори на територията на страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР