Иво Димчев се е сдобил с просторна къща в полите

...
Иво Димчев се е сдобил с просторна къща в полите
Коментари Харесай

Иво Димчев с нова къща за 1 милион лева?

Иво Димчев се е сдобил с просторна къща в полите на Витоша, в която се нанесе напълно скоро. Имотът коства най-малко един милион, настояват източници. Къщата е на няколко етажа, с необятен двор и е цялостен с творби на изкуството, които също са купувани на баснословни цени.

Новият дом на Иво Димчев се намира в тузарския софийски квартал „ Симеоново”, показа неотдавна самият той. Провокативният актьор се занимава с обзавеждането месеци наред, а преди дни дефинитивно се нанесе в жилището.

Справка на „ Уикенд” сподели, че сходни парцели в този квартал вървят по към един милион лв., а някои дори са още по-скъпи. Димчев към този момент е опразнил огромния си апартамент в центъра на София, за който търси наематели. Наемът, който е оповестил, е меко казано солен – 600 евро или близо 1200 лв. на месец. Жилището обаче е доста пространно – цели 90 квадратни метра чиста повърхност. Има две спални и тераса, среща се на петия етаж в постройка на централния софийски площад „ Славейков”, разгласи самият Димчев. Много негови почитатели са скептични, че ще откри искащи да заплащат сходна цена в изискванията на тежката рецесия, в която живее сега, само че въпреки всичко му пожелават триумф в търсенето.

По всичко наподобява, че Димчев не съжалява, че е напуснал центъра на София, и доста се радва на новата си къща. Той не стопира да се хвали с нея. От фотосите на жилището, които разгласява в обществените мрежи излиза наяве, че го е напълнил с творби на изкуството, които украсяват освен стаите, коридорите и стълбището, само че и двора. Става въпрос за картини и пластики, за които звездата не се тормози да брои луди пари, а част от тях са основани и от самия него. Такава е да вземем за пример една меко казано провокативна картина на голо тяло, която виси над стълбището. Че е рисувана от притежателя на къщата, излиза наяве от огромната писмен знак „ Д”, с която е подписана.



Наскоро изпълнителят показа, че е купил за къщата си и пластика на някогашния министър на културата – Вежди Рашидов. За нея се е изръсил с цели 10 бона. Артистът написа цялостен роман за покупката на скулптурата. „ Всеки ден ми вади очите един надпис „ Галерия Вежди Рашидов”. И всеки ден си крещя: „ Абе, ще мина някой ден да видя к'во има в тая изложба. И през днешния ден си оставям аз каруцата на автомивката на 50 метра по-надолу и миячът ми вика: „ Върни се, апелирам те, след 30 мин. и джипът ще е нов”. И излизам аз на шосето и се чудя къде ще се мотам, и виждам по-нагоре по улицата – навалица хора и камери. Викам си: „ Леле, протест! Има проблем”. Правя още 5 крачки и виждам, че тълпата е пред галерията. Приближавам се и виждам – разкриване на галерия на Вежди Рашидов. Любо Нейков се появява отнякъде и вика: „ Ооо, Ивка, айде на галерия!” Влизаме, виждам аз акварели, виждам аз скулптори. И тая статуя „ Козел” доста ме притегли. Питам аз галеристката какъв брой коства, тя ми вика: 10 000 лв.. Викам: „ Купувам я!”

Приятелка на Иво го поздравила за избора, тъй като цените на сходни покупки в никакъв случай не падали. Той обаче контрирал: „ Викам ѝ: „ Миличка, щом моя долнопробна светлост я има, тя към този момент автоматизирано коства 20 000 лв.. Но това е без значение, щото пъклен доста кефи и си е единствено моя.” Но отвън това, че Димчев доста си харесва скулптурата, той таи топли усеща и към нейния създател. До ден сегашен актьорът помни по какъв начин Вежди Рашидов преди 8 години се е обърнал към депутатите от парламентарната естрада и е споделил: „ Уважаеми сътрудници, това дали изкуството на Иво Димчев е порнография, или не, не го решавате вие или аз, взема решение го публиката!”.

Засега не е известно тъкмо коя част от новата къща на Димчев е украсена с въпросния бронзов козел. Но актьорът сподели фотография на своя двор, в който има саксия с форма на череп с отрязана горна част. От нея стърчат клонките на нежно младо дръвче. На стената над саксията е сложена друга стряскаща статуя, чийто тип внезапно контрастира с сантименталното въодушевление, бликащо от зелената полянка в двора. В същото време в жилището, който се отдава чартърен, не е останало съвсем нищо. Там има единствено диван, килим и кухненските мебели, които най-вероятно са правени по поръчка и мъчно биха паснали другаде.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР