Ивет Горанова празнува ЧРД!Ивет Горанова е родена на 6 март

...
Ивет Горанова празнува ЧРД!Ивет Горанова е родена на 6 март
Коментари Харесай

На игрите в Токио носех чесън и кестени: Ивет Горанова

Ивет Горанова чества ЧРД!

Ивет Горанова е родена на 6 март 2000 година в Долна Митрополия. Звездата на националния тим по карате завоюва златен орден в дисциплината Кумите в категория 55 кг на Олимпиадата в Токио през 2020, която се организира през 2021 година поради коронавирус пандемията. Така нашето „ карате кид “ стана един от първите олимпийски първенци по карате, първа и към този момент единствена в своята категория. Титлата на 21-годишната тогава Ивет беше първото олимпийско злато за България след 13 години на дълго и трудно очакване! Успехът на скромното момиче от Плевенско се оказа на шанс и нашите спортисти направиха незапомнено положително показване на Олимпиада, като изключително се отличиха дамите. Ивет Горанова е още бронзова медалистка от международното състезание през 2018 година, печели бронза и на европейското през 2019 година Участва в куп благотворителни и обществени начинания.

Записва се да тренира карате като всички деца – в родното учебно заведение. Скоро обаче геният се отличава и почва да печели победа след победа. Личен треньор й е Ангел Ленков. Първата й треньорка е била Деница Пантелеева. „ Спортист на годината на България “ за 2021 година – непреходна премия, която споделя с легендите на българския спорт.

Като дребна е играла няколко години национални танци, а от скоро я виждаме в ново амплоа в шоуто „ Денсинг старс “ по бТВ. В развлекателното риалити Ивет Горанова не е бойното момиче, което съкрушава съперниците на татамито, а се демонстрира като красива млада дама, която се отдава на магията на танца.

Екипът на Слава.бг й пожелава здраво здраве и още доста триумфи!
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР