Ивет Горанова и Невяна Владинова се включиха в популяризирането на

...
Ивет Горанова и Невяна Владинова се включиха в популяризирането на
Коментари Харесай

Ивет Горанова и Невяна Владинова се включиха в популяризирането на НТЛ за деца 116 111 на ДАЗД в Световния ден за борба срещу тормоза в училище

Ивет Горанова и Невяна Владинова се включиха в популяризирането на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето в Световния ден за битка против издевателството в учебно заведение. Държавната организация за протекция на детето означи Деня на розовата фланелка с полемика за експанзията и насилието над и сред деца в две столични учебни заведения, където показаха активността на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД и чат приложението към нея.

В двора на столичното 140. СУ " Иван Богоров " деца от подготвителните групи до 12 клас посрещнаха актуалната олимпийска шампионка Ивет Горанова и златното момиче и вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова.

Агресията няма място в живота, бъдете положителни един с различен и насочете силата си в нещо потребно - чакаме ви в спортните зали, с цел да има България още доста първенци, обърнаха се Ивет Горанова и Невяна Владинова към децата. Винаги споделяйте с околните си, с учителите си, и запомнете номера на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето, тъй като там постоянно има кой да ви изслуша и да окаже при нужда съответната поддръжка, допълниха шампионките в каратето и художествената гимнастика.

Заместник-председателят на Държавната организация за протекция на детето Ивайла Касърова и Георги Иванов, психолог и държавен специалист в Агенцията описаха на децата и цялата учебна общественост на 140. СУ " Иван Богоров ", че Националната телефонна линия за деца 116 111 работи непрекъснато, седем дни в седмицата и позвъняването е изцяло гратис. На НТЛД 116 111 всички деца и всеки възрастен, угрижен за дете ще бъдат изслушани и ще получат съвет и поддръжка. Линията е и най-бързия метод за подаване на сигнал за дете в риск, допълниха представителите на ДАЗД.

Учениците демонстрираха своите произведения, отдадени на Деня на розовата фланелка, а в края на събитието в небето полетяха розови балони.

Чат приложението към Националната телефонна линия за деца 116 111 е наличен вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 часа през формалната интернет страница на НТЛД 116 111, обясниха представителите на ДАЗД пред деца от седми до десети клас в столичното 81. СУ „ Виктор Юго ", в което учениците по традиция означават с разнообразни начинания всяка година Световния ден против издевателството в учебно заведение. Децата споделиха за положителните практики в тяхното учебно заведение, с които се опълчват на експанзията и насилието. Те описаха още, че постоянно споделят, както между тях, по този начин и с педагогическия състав, в случай че има някакъв проблем или нещо ги тормози. С представителите на ДАЗД децата разискаха какъв брой е значимо да се чува детския глас и всяко дете да има опция да приказва за нещата, които го вълнуват.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР