Ивет Добромирова беше едно от лицата на протестите срещу Орешарски

...
Ивет Добромирова беше едно от лицата на протестите срещу Орешарски
Коментари Харесай

Ивет Добромирова: Защо се разделих с Америка за България? Разработките им не покриват елементарни журналистически критерии

Ивет Добромирова беше едно от лицата на митингите против Орешарски през 2013 година и работеше в " Америка за България ". Говорител в служебното държавно управление на Марин Райков. После стана пиар на Васил Божков откакто той избяга от страната. Този пост във Facebook е отдаден на " Антикорупционния фонд " и материалите, свързани със сагата " Осемте джудета ". Ето какво написа Добромирова:

Тази, която явно пази Гешев като съобщи в добре репетирано и доста премерено и инсталирано изявление, че Гешев в никакъв случай не е бил в ресторант “Осемте джуджета ” не е упрекната в нищо.

Този, който съобщи, че Гешев постоянно е бил в “Осемте джуджета ” и насрочи конференция, с цел да направи още разкрития, бе шеметно задържан пред залата за прескнференции и упрекнат. Преди да направи сензационните си разкрития.

Нещо неразбираемо?

А, да. Ролята на интервюиращите. Умни хора сте, ще се сетите. Ако не, то си е за Ваша сметка.

От всичкото изявление (моля, да не се назовава “журналистическо следствие ”) излиза наяве, че Петьо Еврото е на върха на пирамидата - той няма поръчители и господари, той е върха на пирамидата. Кое не е по този начин?!

Дойде време да приказвам и за част от аргументите за моята разлъка с “Америка за България ”. След като се срещнах с активността на Антикорупционния фонд, имах пряк конфликт с шефове във фондацията поради ясно изразените ми опасения, че фондът се иституционализира, с цел да се употребява като легитимираща естрада на “разработки ”, които не покриват обикновените критерии на журналистически стандарти.

Отговорът беше: “Отивай да си правиш медията ”.

Нещо неразбираемо за стандартите на фондацията по отношение на плановете, които финансира?

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР