Ивелина Николова се присъединява към логистичната компания Уърлд Транспорт Оувърсийз

...
Ивелина Николова се присъединява към логистичната компания Уърлд Транспорт Оувърсийз
Коментари Харесай

Ивелина Николова

Ивелина Николова се причислява към логистичната компания „ Уърлд Транспорт Оувърсийз – България “ ЕООД през 2001 година Дружеството оперира в морския, въздушния и сухопътния карго превоз. Освен офиси у нас, в Словения, Хърватия и Сърбия компанията има световно покритие посредством сътрудници в над 100 страни в света. Ивелина Николова е минала през разнообразни позиции в организацията, а поста административен шеф заема от 5 години. Завършила е компютърни системи и технологии в Техническия университет в Габрово. 

Бизнес визия 

„ Стратегическата ни цел през идващите 3 години е да бъдем различим районен водач в морския и въздушния карго превоз, налагайки реформаторски логистични решения. Предстои ни да преминем през разнообразни провокации като отмалялост от растежа, засилваща се конкуренция, изключително от международните водачи в сектора, ръководство на ликвидността и възвръщаемостта на вложенията, разкриване и привличане на гении и не на последно място – повишение на софтуерното равнище на компанията. Част от тактиката за стабилно развиване включва използването на чисти технологии, като този фактор е основен и при избора на подизпълнители. “

Женски времена

„ На процедура броят на дамите, завършващи висше обучение, към този момент е по-голям от този на мъжете. Освен компетентността висока е и увереността на дамите като мениджъри и водачи на екипи. Ръководството на „ Уърлд Транспорт Оувърсийз – България “ имплементира на стратегическо равнище политиката по равенството на половете, като я съблюдава прецизно и обезпечава високи стандарти за труд. “

Бизнесът и майчинството

„ Синът ми е на 16 години – възраст, на която „ морето е до колене “. Силно се удивлявам на упоритостта и ентусиазма му и в някои обстановки доста бих желала да ги имам в степента, в която той ги има. “

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН : Най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

– Повратен миг за мен беше развиването на компанията отвън страната. Дотогава бяхме извънредно съсредоточени върху качеството на продукта и връзките с клиентите у нас. Развитието ни ни даде убеденост да стартираме агресия на нови пазари. През 2009 година компанията откри посланичество в Сърбия, а година по-късно – в Хърватия и Словения. Силното районно наличие ни дава опция за понижаване на разноските на предлагания артикул посредством спестовност от мащаба. Регионалното наличие прави компанията привлекателна за международните водачи в сектора, които нямат представителства на нашите пазари.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ : Как и доколко технологиите трансформираха вашия бизнес?

– Конкурентната икономическа среда и нарасналите условия на клиентите са значими предпоставки за внедряване на нови осведомителни технологии в организациите. Чрез прибавяне на нови функционалности към ERP системата ни подобряваме обслужването на клиентите, а управлението на компанията има нови благоприятни условия за наблюдаване и надзор на процесите. Това значи по-високо качество на предлаганата услуга, както и повишение на информираността на клиентите за всеки един стадий от транспортния развой, касаещ тяхната пратка. Обръщаме доста съществено внимание и на киберсигурността.

ТИМ КУРТ : Как се справяте със обстановки, в които може да настъпи припокриване на ползи от професионалния и персоналния живот?

– Опитвам се да не разбърквам професионалния и персоналния живот, само че не всеки път това е допустимо. Тъй като съм част от ръководството на фамилен бизнес, рискът от припокриване на такива ползи е още по-голям. Всеки проблем е друг и не мога да кажа, че ползите в персоналния живот са водещи. Още повече че като управител нося отговорност и за сътрудниците, работещи в нашата компания - и в никакъв случай не бих си разрешила да предам техните ползи.

ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ : Ако ви кажат, че сте стигнали дотук единствено поради огромния си шанс, какво ще отговорите?

– Предполагам, че шансът има значение, само че постоянството и мотивацията, с изключение на образованието, са най-важните фактори за професионалното развиване. За да съумяваме, всеки ден би трябвало да заспиваме с фантазия, да се разсънваме с проект за деня и да се стремим да го осъществяваме без отсрочване. 

ДАРИН МАДЖАРОВ : Кой е най-ценният урок, който сте научили от вашия татко?

– Баща ми ме учеше да построявам почтени и открити връзки с хората, да се стремя да бъда образец за подражателство. Опитвам се да съблюдавам тези уроци постоянно, изключително в бизнеса, тъй като откритите връзки са извънредно значими както за вътрешната връзка в компанията, по този начин и за отношението с клиентите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР