Ивелин Петков е новият старши треньор на Спартак II. 32-годишният

...
Ивелин Петков е новият старши треньор на Спартак II. 32-годишният
Коментари Харесай

Новият треньор на Спартак II Ивелин Петков: Приемам предизвикателството да сме първи в класирането

Ивелин Петков е новият старши треньор на Спартак II. 32-годишният експерт става част от амбициозният план на вторият отбор след една година да откри място в професионалния футбол. И. Петков има бакалавърска и магистърска степен в НСА „ Васил Левски “, компетентност „ спорт за високи достижения “ – футбол. Работил е като кондиционен треньор, анализатор, асистент и старши треньор в Първа, Втора и Трета лига, в тимовете на ПФК „ Монтана “, ПФК „ Славия “, ПФК „ Витоша “- Бистрица, ПФК „ Литекс “, ФК „ Ямбол 1915 “. Притежава лиценз за треньор УЕФА „ А “, лиценз за кондиционен треньор и Coerver coaching за насърчаване на самостоятелни и групови технико-тактически умения във футбола. Специализирал е в ПФК „ Левски “, ФК „ Пескара “, ФК „ Фиорентина “, ФК „ Ливърпул “ и ФК „ Улвърхемптън “
Ивелин разкри пред клубния уебсайт повече за себе си и работата в клуба.
 

-Как се стигна до твоето предопределение?
-След диалози със спортния шеф Енгибар Енгибаров, с който бяхме дружно във „ Витоша “ – Бистрица и познава добре моята работа, получих покана и съм поласкан, че клуб като „ Спартак “ Варна, с такива почитатели и такова амбициозно управление ме поканиха и не ми лиши доста време да приема предизвикването.

-Целта обаче е влизане във Втора лига. Какви са опциите?
-Абсолютно никой дублиращ тим от В група не е финиширал първи в класирането, с цел да завоюва промоция за Втора лига, тъй че е много амбициозно, само че аз имам вяра че с това достижение ще станем първият подобен тим. Надявам се, че ще успеем и ще сме образец за другите тимове в България. Разбира се, търсим и салдото да построяваме футболисти. Искаме да създадем артикул, който да се осъществя в първия тим, в тясно съдействие с треньорите. Тези футболисти, които се научат да работят напрегнат в следствие ще им е по-лесно в първия тим. Защото в мъжкия футбол на всички места се изискват резултати. Така че, тази подготовка във втория тим с гонене на цели, ще им бъде преимущество отсега нататък. Когато извикаме футболист в мъжкия тим не го питаме дали е ставал първенец до 12 или до 15 години да вземем за пример, а желаеме да забележим какво може. Ако успеем да изградим футболисти, които да популяризират името на Спартак и школата, за мен ще е чест и наслаждение. Но като треньор няма по какъв начин да не се веселя на точков актив и класиране.
-Наясно ли си със състава, единствено на играчите от академията на Спартак ли ще разчиташ?
-Имам изясненост, приказвах с досегашния треньор и началник на академията Васил Петров. Ще работим с него в тясно съдействие. Трябва да съблюдаваме правилото за играчи до 21 години.
Тоест можем да използваме играчи, не по-големи от родените през 2002-а година в това число. Школата на Спартак е главното, само че в случай че има добър футболист, който да дава отговор на условията и има предпочитание да играе за клуб като Спартак, ние сме отворени. А също и футболисти от първия тим, които дават отговор на възрастта. Все отново селекцията е отворена.
-Повече за програмата за подготовка?
-Предвиждаме старт на подготовката на 26-и този месец. Надяваме се на 5 или 6 противника за контроли. В развой на диалог сме кои да са те и по кое време да са срещите. Трябва да се съобразим със старта на сезона, което към момента не е оповестено. Например предходната година бе 12-и август. Възможно е тази година да е седмица по-рано, само че към момента няма изясненост.
-Има стажове в чужбина, какви са ти треньорските желания?
-Бил съм и в Италия и в Англия на стажове. Повлиян съм от новите трендове. Във фаза отбрана съм почитател на италианските тимове, в офанзива проследявам работата на испански и немски експерти като Гуардиола и Клоп. Най-важното е тимът да има образ, да има почерк и да се раздава. Любимият ми треньор е Диего Симеоне, тъй като футболистите му са воини. Винаги съм желал моите футболисти да дават всичко на терена, а мисля, че това ще приляга и на клуб като Спартак.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР