Ивайло Захариев атакува новият сезон на Под Прикритие. Актьорът призна,

...
Ивайло Захариев атакува новият сезон на Под Прикритие. Актьорът призна,
Коментари Харесай

Ивайло Захариев атакува „Под Прикритие“: Започването на нов сезон е възползване от чуждо авторство

Ивайло Захариев нападна новият сезон на Под Прикритие. Актьорът призна, че делото му с Българска национална телевизия продължава.

Той прочувствено на всичко, обвързвано със сериала, тъй като още предходната година той влезе в правосъден спор с Българска национална телевизия. Причината е, че националната телевизия още веднъж излъчва сериала, само че не е изплатила авторски права към актьора.

В новия сезон Ивайло Захариев, който се прочу като Мартин от „ Под прикритие “, няма да взе участие

„ Не съм се изразил чак толкоз брутално – че продължението на сериала „ Под прикритие “ е „ възкресяване на мумия “. Въпросът е по какъв метод се съживява този план. Когато „ съживяването “ се прави по метод, като че ли да се разрови открито имане, това ме накара да го назовавам „ мумия “. Както преди време пирамидите са ги ограбвали, без да схващат какво вършат. И по подобен метод се пробват да съживят мумия, когато държат създателите на това творчество встрани “, счита един от секссимволите на родното кино.

Той означи, че делото му с Българска национална телевизия продължава. Ощетени са и други създатели.

„ Независимо дали са сценаристи, режисьори, оператори, и всички артисти въобще, които държим авторските права, считаме, че докладът, който Българска национална телевизия прави, не е реален. И пари, които се дължат на всички създатели, тъй като те са техни, Българска национална телевизия прибира за себе си заради завои в закона, които съумя да откри. Но Законът за авторското право е натрапен от европейската инструкция и би трябвало да се съблюдава “, изяснява Захариев.

„ Започването на нов сезон на „ Под прикритие “ е възползване от непознато авторство “

„ Все едно, както има „ Под игото “, някой да хване да напише „ Под игото 2″, само че без да се допита изобщо до създателя “, споделя още той.

По думите му не е получавал пари  и от Китай, където известната тв поредност бе продадена малко след премиерата му у нас.

„ Причината е, че всичко минава през Българска национална телевизия. Те сътвориха проблем, тъй като не желаеха да дадат своите доклади на съда. Съдът ги беше изискал седем пъти и чак тогава те схванаха какво се желае от тях. И от тези доклади се схваща, че изплащанията на авторските права не са били правилни “, изяснява Захариев.

Той продължавал делото на втора инстанция

„ Ще отида на трета, и на пета, ще стигна и до интернационален съд, само че не мога да се съглася с тази неправда и няма да се откажа “, зарече се да съди Българска национална телевизия до „ надвит край “ топактьорът.

Той обаче държи да означи, че от естетическа и професионална позиция няма никакви несъгласия и несъгласия със основателите на „ Под прикритие 2.0 “.

„ Аз оценявам високо качествата на режисьора Виктор Божинов, на Мариан Вълев и на Михаил Билалов като артисти, не се колебая, че Слави Ангелов ще даде прелестни препоръки като консултант… Самият креативен екип на сериала е на извънредно високо равнище и няма никакво подозрение, че ще оправят. Но персонално аз и сътрудниците сценаристи като Георги Иванов приказват в действителност за това какво е вярно. И тук продуцентът, в тази ситуация Българска национална телевизия, не работи вярно. Повтарям, че казусът не е в екипа. Това е един добър екип. Въпросът е, че не се прави по този метод. Затова аз стоя в поддръжка на сценаристите. Проблемът е в Българска национална телевизия, а не в създателите “, сигурен е известният артист.

Ивайло Захариев не отхвърли и изказванията, появили се още при започване на излъчването на сериала, че е учреден на действителна история

„ Няма да се изненадам, в случай че част от нещата, за които споделя сериалът, са се случили в действителността. Защото в незаконния свят може да не са положителни, само че са положителни в измислянето на сюжети по какъв начин да припечелят нелегално. И изключително с консултанти като Слави Ангелов, които да го преведат на кино език “, позволява екранният Мартин.

Източник: България днес 
Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР