Ивайло Мирчев от Демократична България обяви пред БНР, че вчерашното

...
Ивайло Мирчев от Демократична България обяви пред БНР, че вчерашното
Коментари Харесай

Вчерашното решение на ЦИК е удар срещу демокрацията, обяви Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев от " Демократична България " разгласи пред БНР, че " вчерашното решение на ЦИК е удар против демокрацията ". Става дума за това, че финалните данни от машинните и хартиените бюлетини ще се записват дружно в секционните протоколи.

Цветозар Томов подаде оставка като представител на ЦИК
" Това решение е срам на ЦИК. То е взето с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Същата хартиена коалиция сега обезсмисли машините и инспекцията на гласуването с машини, разяснява той в предаването " Преди всички ".
От Политическа партия и Демократична България събират доброволци за всяка секция, " с цел да противостоим на операциите, които ни се готвят ", изясни Мирчев.

" Имаме разлики с Политическа партия, само че те са на основа на визии във връзка с съответни политики. Политическа партия имат доста по-силна обществена част. Ние сме много прецизни във връзка с осъществяване на бюджета, във връзка с десни ограничения ", призна той по отношение на новото обединяване сред двете партии.

Според него по въпроса с листите по скоро се търси конспирация – там няма толкоз разликите. По думите му по този въпрос постоянно ще има някакви различия и напрежение.

В Демократична България няма никакъв проблем, има вътрешен проблем в Политическа партия по този въпрос, акцентира Мирчев.

Той разгласи, че листите на новото обединяване ще бъдат оповестени на 25 февруари.

Няма да има разцепление, безапелационен е Ивайло Мирчев и акцентира, че Движение за права и свободи и ГЕРБ се пробват да внесат такива динамичности сред двете партии. По значимите тематики ние се сплотяваме и по този начин ще бъде, заявява той. По думите му на избори се отива с ясна стратегия и условия.

" Нашата цел е да спечелим първото място, не просто с цел да си го закичим на ревера, а с цел да опитаме да създадем всичко допустимо да получим първи мандат и с него да образуваме реформаторско държавно управление ", акцентира още Мирчев. И добави:

" Хората са разочаровани. Не виждат новия лъч. Виждат, че ГЕРБ си отива, само че не е ясна формулата по-късно. И ние имаме сериозна отговорност към тази обстановка. Това е повода да създадем това обединяване с Политическа партия ".

В коалиция " Трактора " Мирчев включва " ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, с общителното подпомагане на " Български напредък " и " Възраждане " ". Изпуснахме извънредно значим късмет България да стане част от еврозоната след няколко месеца, акцентира той. Според него при предпочитание законопроектите са щели да бъдат признати. Народно събрание сподели, че няма предпочитание да одобри условията на Европейска комисия, изрече мнението си той.

Мирчев акцентира, че е малко запазен към датата 1 юли за влизане в еврозоната. Такава процедура няма и това ще са големи старания. Все отново той е извънредно впечатлен от работата на финансовия министър. Още в първия ден на новото Народно събрание Демократична България и Политическа партия ще внесе всичко, което не е импортирано като законопроекти във връзка с кандидатстването на страната в еврозоната.

Надявам се, че всички ще гледаме в една посока, сподели Ивайло Мирчев.

" Ако някой си мисли, че съпротивата е от идеални усеща, да разсее тези подозрения. Става дума за избрани ползи в избрани бизнеси, които не желаят да попадат под контрола, който Брюксел би упражнил върху тях, и желаят да продължат балканския си метод на работа и на правене на бизнес. Точно на това от Политическа партия и Демократична България твърдо сме решили да се противопоставим ".

По думите му оптималният размер на бюджетния недостиг би трябвало да е не повече от 3%, с цел да можем да влезем в еврозоната.

Когато няма ясна постоянна власт, администрацията не работи по нужния метод, разяснява Ивайло Мирчев. Според него част от високата инфлация е вследствие на раздутите обществените разноски:

" Трябва да сме доста деликатни оттук насетне. По-нататъшно внезапно повишение на обществените разноски може да изиграе още по-лоша роля във връзка с инфлация ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР