Ивайло Караньотов – съпругът на Аня Пенчева, не успя до

...
Ивайло Караньотов – съпругът на Аня Пенчева, не успя до
Коментари Харесай

Аня чурулика на немски, Васил Банов свири на цигулка

Ивайло Караньотов – брачният партньор на Аня Пенчева, не съумя до край да се наслаждения на безконечния секс знак и напусна премиерата на кино лентата „ Чичо Коледа “ преди финалните аплодисменти. Оказа се, че предприемачът е трябвало да натисне газта към къщи поради проблем с домашната тревога. Той и Аня бяха в зала едно на НДК в компанията на известната поетеса Мирела Иванова, драматург в Народния спектакъл, и нейния мъж, ученият и фамозен публицист Владимир Зарев, само че Караньотов не чу  развълнуваните думи на жена си към аплодиращата аудитория, когато режисьорът на сантименталната комедия Ивайло Пенчев показа многочисления си екип.



Аня излезе на сцената като същинска холивудска звезда в страховит костюм от настоящата сбирка Just Cavalli, само че не по-малко впечатляваща беше тя във кино лентата като баронеса Фредерика, която чурулика от самото начало на немски и се обръща към Стефан Денолюбов с „ Мой дребни ангеле “. Пенчева не за първи път употребява пред камерите езика на Гьоте – тя реди реплики с уместно наречие още от началото на блестящата си кариера: както в екшъна „ Тайфуни с нежни имена “, по този начин и в съветски мега продукции. Аня е и фамилно „ обременена “ по тематиката – Ивайло Караньотов е ученик на немската гимназия, а майка му, свекървата на Аня – великата актриса Славка Славова, е родена в Берлин.             

„ Чичо Коледа “ в действителност потвърждава, че премиите от фестивалите във Варна по никакъв начин не са инцидентни. Историята е за дете от обществен дом, което мечтае да има семейство. Появява се мъж, облечен като Дядо Коледа, който страда от краткотрайна амнезия.  Таксиметров водач, занаятчия на спонтанната неистина, пък се среща с момиче, готово на всичко, с цел да проходи още веднъж след злополука. Случайността среща Чичо Коледа и момчето с красивата сервитьорка Милена, с улични музиканти – комарджия, алкохолик и капризен дъртак, с президента и премиера.

Малкият Ален Ангелов – синът на Деян Ангелов от Народния спектакъл, се оправя отлично в компанията на звездите, сред които са Филип Аврамов, Милена Аврамова, Симона Халачева. Малин Кръстев е страховит като хулигана, видоизменен от любовта. Васил Банов се оправя с цигулката, откакто седмици наред се упражнява по какъв начин би трябвало да се държи инструмента. Стефан Денолюбов го играе маестро на контрабаса, а Вежен Велчовски – на саксофона. Сред същинските музиканти пред камерите са Иван Лечев и сътрудниците му от „ Акага “.  Меглена Караламбова е очарователна като изперкалата държанка на датския принц. В лавината от комични обстановки всеки от героите търси това, за което жадува най-вече – семейство, еднаквост, амнистия, обич, състрадание, другарство.

Сценарият на Божан Петров, Весел Цанков и Ивайло Пенчев стреля в десятката – закачките и препратките са единствено злободневни. За чест на триото – Божан Петров ще чуе ръкоплясканията на небето, би трябвало да се каже, че разговорът в „ Чичо Коледа “ е от най-хубавите в последно време в БГ киното, където обилно се леят глупости. Актьорите показват съвършеното си възприятие за мрачен балкански комизъм.

„ Към тематиката ни насочи дъщерята на Божан – Катето. Тя видяла репортаж за американско семейство, което осиновява две дечица и по незнайни аргументи ги изоставят и изчезват. Това е единственото фактически като линия, от която тръгваме във кино лентата. Останалото е плод на нашето въображение. Сюжетът е леко неуместен, само че всичко това, което се случва, е изцяло действително. Движим се сред комичното и трагичното, даже сантименталното. Всичко приключва с хепи енд “, разяснява Ивайло Пенчев пред БНР.  Той по традиция работи с множеството от звездите в „ Чичо Коледа “, само че персонажите им тук са доста много разнообразни, което за тях също е огромно предизвикателство.

 „ Кинопроизводството стана много по-скъпо в интервала на пандемията. В София в действителност ни беше комплицирано - филмът е коледен, а тук рядко пада сняг. Но коледна история без сняг не може - и това оскъпи процеса. Опитвам се героите в моите филми да бъдат идентични с хората – феновете да се познаят и с усмивка да погледнат към проблемите и да си кажат: „ Животът е прелестен, би трябвало да го живеем по най-хубавия метод “, разяснява още Ивайло Пенчев.  " Чичо Коледа " към този момент е по кината.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР