Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали

...
Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали
Коментари Харесай

Чобанов: Може да се изведе обосновано предположение, че министърът е контактувал с Нотариуса

Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в средата на октомври 2021 година На срещата участва и тогавашния началник на ГДБОП Калин Стоянов. Последният в този момент е вътрешен министър. Минути след края на срещата в постройката на Министерство на вътрешните работи е засечен диалог по мобилно приложение от телефона на Калин Стоянов. Началото на диалога на Стоянов и неговото времетраене съответстват напълно с диалог по същото мобилно приложение извършен от Мартин Божанов – Нотариуса. Това съобщи притежателят на БЪРД. БГ Атанас Чобанов във ефира на ``Евроком``.
Тези диалози не могат да се дефинират към кого са, само че може да се засече трафик на данни от неговия телефон през мобилния оператор, че стартира в избран час и свършва в избран час. Двамата организират диалог по едно и също приложение, започващ в едно и също време и с идентична дълготрайност.
Трафичните данни за диалога на Калин Стоянов са добити в границите на досъдебното произвеждане, което се води против него за оказан напън над прокурорите по делото Хемусгейт. Данните за диалога на Нотариуса са добити след неговото ликвидиране – настояват източници на BIRD, добави Чобанов.
Може да се изведе обосновано съмнение, че министърът е контактувал с Нотариуса и му е дал инофрмация защо се е говорило в кабинета на Бойко Рашков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР