Иванка Тръмп, дъщерята на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп,

...
Иванка Тръмп, дъщерята на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Иванка Тръм получи призовка, искат да свидетелства срещу баща си

Иванка Тръмп, дъщерята на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, бе поканена да свидетелства пред парламентарната комисия, проверяваща щурма против Капитолия на 6 януари предходната година.

Призовката към нея цели да обясни каква роля е изиграл Тръмп в офанзивата против Конгреса, заяви Българска телеграфна агенция.

За първи път член на семейство Тръмп е поканен непосредствено да сътрудничи на следствието. В писмо, адресирано до Иванка, която беше непосредствен консултант на татко си, до момента в който той беше президент, се предлага диалогът с нея да е на 3 или 4 февруари.

" Комисията желае да разиска с Вас въпроса за възможен диалог, на който може да сте станала очевидец или в който може да сте взела участие, по отношение на проекта на президента Тръмп да попречва или да попречи на преброяването на гласовете на електорите ", се споделя в писмото, адресирано до Иванка от Бени Томпсън, ръководител на комисията. Комисията, в която влизат главно демократи, цели да откри отговорността на Тръмп и на антуража му в щурма против Конгреса, в който участваха стотици негови последователи сега, в който конгресмените утвърждаваха успеха на демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември 2020 година

Комисията към този момент е изслушала близо 400 очевидци. Тя желае да разгласява изводите си преди изборите по средата на мандата, т.е. преди ноември 2022 година Защото в случай че тогава демократите изгубят болшинството си в Камарата на представителите, то има риск комисията да бъде разпусната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР