Иванка Динева поема поста изпълнителен директор на Изпълнителна агенция Медицински

...
Иванка Динева поема поста изпълнителен директор на Изпълнителна агенция Медицински
Коментари Харесай

Иванка Динева застава начело на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“

Иванка Динева поема поста изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ (ИАМН) към Министерството на здравеопазването, оповестиха от ведомството. До този миг организацията бе ръководена от проф. Росен Коларов.

Решението за рокадата е взето по отношение на идното преструктуриране на организацията и отделянето на Изпълнителна организация по трансплантациите в независима конструкция , показват от здравното министерство.

Иванка Динева работи в системата на опазването на здравето от 2002 година Започва като младши специалист „ икономист “ в областен офис към РЗОК – София столична и доближава до длъжността основен специалист. От 2008 до 2012 година е заемала поредно няколко длъжности в Централно ръководство на НЗОК – основен юрист, и.д. Началник на независим отдел „ Правен “ и Директор на дирекция „ Правна “.

От 2012 година до началото на 2017 година работи като съветник в частния бранш, юрист към Софийска адвокатска гилдия, Съветник на министъра на опазването на здравето и подуправител на НЗОК в интервала октомври 2015 -февруари 2017 година

От май 2017 година до декември 2020 година, Динева е консултант на заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика, а от декември 2020 година до септември 2022 година, шеф на Столичната здравна каса.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР