Иван Янкулов и Цветомир Малинов се класираха за финал А“

...
Иван Янкулов и Цветомир Малинов се класираха за финал А“
Коментари Харесай

Иван Янкулов и Цветомир Малинов ще гребат на финал на Световното първенство в Пловдив

Иван Янкулов и Цветомир Малинов се класираха за край „ А “ в дисциплината двойка без кърмчия на Световното състезание по гребане за мъже и дами до 23 години в Пловдив. 
Прочетете още
Двамата български състезатели приключиха на трета позиция в първия полуфинал и по този начин не престават напред, като откриха място измежду най-хубавите 6 лодки, които ще спорят за разпределението на медалите.

Възпитаниците на гребен клуб ЦСКА, които завоюваха своята серия в първия ден от Световното състезание и попаднаха непосредствено в полуфиналите, бяха в трети кулоар в конкуренцията на тандемите от Италия, Германия, Съединени американски щати, Гърция и Франция.

Янкулов и Малинов стартираха по-бавно и още веднъж заложиха на мощен заключителен спринт. След първите 500 метра българите бяха пети, само че в края на отдалеченост усилиха темпото и в доста оспорвана борба с двойките на Гърция и Германия, съумяха да се преборят за третата позиция.

Първи в полуфинала приключи отборът на Италия с време 6:49.05 минути, втори остана тандемът от Гърция на 1.64 секунди след италианците – 6:50.69, а Иван Янкулов и Цветомир Малинов финишираха единствено на 17 стотни след гръцките си противници с време 6:50:86. 

На четвърто място се подреди Германия на 15 стотни след българите, а Франция и Съединени американски щати заеха последните две позиции.

От другия полуфинал за край „ А “ се класираха отборите на Австралия, Англия и Нова Зеландия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР