Иван Василев е фитнес треньор и основател на уникалната програма

...
Иван Василев е фитнес треньор и основател на уникалната програма
Коментари Харесай

2020-та накара една от най-малко спортуващите нации - българската, да се вземе в ръце

Иван Василев е фитнес треньор и създател на неповторимата стратегия за физическо и духовно рационализиране - Functional Bodies. От години се занимава с лични тренировки и правенето на самостоятелни стратегии, както за професионални спортисти, по този начин и за всички искащи да водят по-здравословен метод на живот посредством смяна на храненето и физическата си интензивност.

Ето какви са трендовете в отношението към фитнеса, които по наблюдения на експерта се породиха през 2020-та и ще продължат през новата година:

Първата и най-основна наклонност е, че без значение от възрастта си, хората като че ли осъзнаха повече от всеки път какъв брой е значимо здравето и построяването на мощен имунитет. Обърнаха внимание на особената потребност от грижа, когато имаш съпътстващи болести или наднормено тегло. Много от тях взеха твърдо решение да се движат повече и да извърнат внимание на метода си на хранене.

Иван Василев споделя, че българите водят в класацията за минимум спортуваща нация – цели 78 %, следвана от популацията в Малта и Португалия.

Липсата на придвижване от страна на българите се дължи основно на метода на мислене на хората. Те са прекомерно обременени от проблеми и забързани в всекидневието си, а това постоянно ги стопира да се замислят повече за себе си и за своето лично време.

Но тази наклонност стартира да се трансформира, изключително в резултат на пандемията, защото все по-голяма част от българите осъзнават връзката на здравето с по-честото придвижване.

Втората наклонност, откроила се през 2020-та, е точно решението на от ден на ден хора да се извърнат към спорта, поради наложената обществена отдалеченост. В спортните занятие те откриват опция да се абстрахират както от прочувствените си проблеми, по този начин и да се почувстват по-добре физически, откъдето и по-устойчиви душевен на всекидневната отрицателна информация, която им се предлага. От друга страна хората сега имат и повече време да се отдадат на физическа интензивност, имайки поради хоум офис живота и неналичието на благоприятни условия за безсънен обществен живот. В моменти на обществена изолираност, доста от българите намират някаква цел във физическото си рационализиране и запълват с нея свястно освободените си от други задължения часове.

Грижата за нас самите е комплициран и самостоятелен развой и не всеки може да откри вярната информация и формула за себе си в безбрежния океан от препоръки. Затова и част от задачите, които специалистът по функционални тела Иван Василев си слага, е да сервира по синтезиран метод всичко, от което има потребност един занапред прохождащ човек в тематиката за тренировките и вярното хранене. Така се подтиква и по-нататъшния хъс за тренировки, тъй като конфликтът със комплицирани схеми през цялото време може да докара и до демотивация.

Третата наклонност, която Иван Василев вижда, и която се наложи освен в областта на тренировките, само че и като цяло в бизнеса, е онлайн наличието на марките. Заради ковид фитнесите са все по този начин затворени, и се наложи треньорите и бизнесите в тази сфера да се приспособяват и да се насочат напълно към онлайн тренировките. Според него тази ниша в България е към момента едва развита, спрямо останалите европейски страни. Той самият вкарва онлйан тренировки още преди пандемията, основно за свои клиенти в чужбина или такива, чието време е извънредно малко. Още тогава той вижда, че тренирането от у дома дава нови благоприятни условия за по-голяма кнцентрация и прозрение в детайлите, а и постоянно е било тип алтернатива за хората. В момента персоналният треньор доближава до милиони хора и им оказва помощ да намерят мотивация и да осъзнаят, че имат потребност от смяна. Затворените фитнеси са единствено едно отлично опрощение за липса на деяние.

Друго преимущество, което Иван Василев вижда в онлайн тренировките е, че хората, които до момента са се тормозили да отидат във фитнес зала, поради личните им страхове по какъв начин ще наподобяват в очите на останалите, могат да се провиснал у дома и това да не е спънка за трениране.

През 2021-ва година, мотиваторът за функционалност дух-тяло чака трендовете да се запазят. Смята, че фитнес тренировките ще не престават да се организират най-вече онлайн, а поради неяснотите към идните ваксини, както и предстоящата нова вълна на вируса, счита, че доста хора ще се опасяват да посещават залите в началните стадии на разпределяне от пандемията. Но неизбежно ще има такива, за които общественият контакт е по-голям и които тотално ще загърбят онлайн тренировките. Но процентът от хора, решили да комбинират и двата разновидността, ще е огромен. Вярва, че от ден на ден треньори ще споделят потребна информация онлайн и поучава бизнесите, които още не са минали към цифровото пространство, да го създадат, тъй като тази наклонност ще продължи и в бъдещето.

Завършваме с няколко съвета от Иван Василев: Заложете на качествения сън и достатъчния банкет на вода, както и на дълбокото и отмерено дишане. Друг метод да си помогнем, с цел да бъдем същински здрави, е да се научим да направляваме страстите и гнева си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР