Иван Тодоров заяви, че е в Канада по бизнес дела

...
Иван Тодоров заяви, че е в Канада по бизнес дела
Коментари Харесай

Проговори шефът на хакера Кристиян, обявен за международно издирване

 Иван Тодоров съобщи, че е в Канада по бизнес каузи и през идната седмица се прибира у нас, с цел да се яви пред управляващите.

" Надявам се на поддръжка както от обществото, по този начин и от страната – ние желаеме да работим в интерес на страната, а не срещу нея. " - това съобщи притежателят на компанията за киберсигурност " ТАД Груп “ Иван Тодоров, представен от bTV.  Припомняме, че днес той се снабди с обвиняване в тероризъм и интернационална заповед за арест поради хакерската атака против Национална агенция за приходите.

" Вече 3-4 години се опитваме да подобрим сигурността и на частни, и на държавни институции ", акцентира той, като призна, че е сюрпризиран от обвиняването и е научил за него от медиите. " Спазвали сме всички правила за предпазване на персонални данни, и до ден-днешен ги съблюдаваме “, безапелационен беше предприемачът.

Той отхвърли да е подбуждал посочения от прокуратурата за причинител на хакерската офанзива Кристиян Бойков, само че и уточни, че компанията няма система за надзор над онлайн интензивността на чиновниците: " Не сме пъдари на нашите чиновници, имаме политики, които те би трябвало да съблюдават и имаме вяра, че го вършат “.

Тодоров е в Канада, по думите му – на среща на веригата заведения за хранене, които ръководи в България: " Тази среща е годишна и подлежа на санкция от 5000 $, в случай че не участвам. Билетите ми са купени преди два месеца и мога да го удостоверя “. Собственикът на " ТАД Груп “ съобщи, че се прибира през идната седмица и възнамерява незабавно да се яви пред управляващите, с цел да помогне на следствието и да разбере в какво е упрекнат. Голяма е вероятността да бъде задържан още на летището.

" Наясно съм, нямам от какво да се опасявам “, безапелационен беше предприемачът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР