Иван Тодоров е обявен за общодържавно издирване и ще бъде

...
Иван Тодоров е обявен за общодържавно издирване и ще бъде
Коментари Харесай

Обвиниха в компютърно престъпление Кристиян Бойков, Янков и Тодоров

Иван Тодоров е разгласен за общодържавно търсене и ще бъде издадена европейска заповед за ареста му
Софийска градска прокуратура, която упрекна в компютърно закононарушение Кристиян Бойков, изпрати досъдебното произвеждане по подготвеност на Специализираната прокуратура, защото бяха събрани доказателства за осъществено закононарушение срещу Републиката за да сътвори ужас и боязън в популацията е осъществено компютърно закононарушение, за което се планува
наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години.
Специализираната прокуратура одобри делото и извърши спомагателни процесуално следствени дейности, при които бяха събрани доказателства, обосноваващи ангажирането на наказателната отговорност на още две лица – на изпълнителния шеф Георги Янков и на притежателя на сдружението Иван Тодоров, шеф на Кристиян Бойков, които са работили като подбудители на Бойков за осъществяване на закононарушението.
Търговският шеф на „ ТАД ГРУП “ ЕООД е упрекнат за това, че като подстрекател, съзнателно склонил Кристиян Бойков да извърши закононарушение за да сътвори ужас и боязън в популацията. Взета му е мярка за неотклонение и гаранция в пари в размер на 20 000 лева
Същото обвиняване като подстрекател е повдигнато на притежателя на „ ТАД ГРУП “ ЕООД И. Т. До сегашния миг Тодоров не е открит на известните му адреси, заради което е разгласен за общодържавно търсене и ще бъде издадена европейска заповед за ареста му.
На Кристиян Бойков е повдигнато ново обвиняване – като причинител на закононарушението в съучастничество с Георги Янков и Иван Тодоров като подбудители, за което му е взета парична гаранция от 20 000 лв..
Събраните доказателства сочат, че базата данни на Национална агенция за приходите не е единствената, нелегално атакувана от тримата упрекнати. До момента са събрани доказателства за нерегламентирано прекопирване на информация от сървъри на застрахователна компания, компания, предоставяща интернет услуги и други. В интерес на следствието, на този стадий имената на институциите и сдруженията няма да бъдат огласявани.
За подхванатите дейности по привличане на три лица като обвинени Специализираната прокуратура е уведомила Комисията за отбрана на персоналните данни и КПКОНПИ.
Продължават дейностите по събиране на доказателства, което може да докара до ангажиране на отговорността и на други лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР