Иван Таков от БСП очаква безпрецедентен консенсус от 55-56 гласаВаня

...
Иван Таков от БСП очаква безпрецедентен консенсус от 55-56 гласаВаня
Коментари Харесай

Столични общински съветници пред “Труд news”: Избират Цветомир Петров за председател на СОС

Иван Таков от Българска социалистическа партия чака невиждан консенсус от 55-56 гласа
Ваня Григорова: По-скоро нови избори за кмет, в сравнение с за Общински съвет

По всичко наподобява, че Цветомир Петров от ППДБ ще бъде определен за ръководител на СОС на 8 февруари, съобщи за “Труд news ” общинският консултант от “Синя София ” Вили Лилков. Пламен Данаилов е безапелационен, че Има Такъв Народ няма да взе участие в никакво сглобяване. А шефът на групата на Българска социалистическа партия Иван Таков чака да бъде реализиран невиждан консенсус от 55-56 гласа от общо 61 в интерес на това Петров да стане краткотраен ръководител с небосвод 6 месеца.

Според общинския консултант от Българска социалистическа партия Ваня Григорова концепцията била да се гласоподава общо за Цветомир Петров за краткотраен ръководител до лятната почивка, за това имало от малко малко цялостен консенсус.

Групата на “Възраждане ” се е разцепила и 4-5 нейни съветници ще поддържат избора на ръководител, счита Вили Лилков. Според него когато предишния четвъртък Цветомир Петров получи 26 гласа на втория тур, за него са дали своят вот и от “Синя София ” и от “Възраждане ”. Лилков чака, че ГЕРБ ще сменят тона, защото Георги Георгиев, който първоначално бе представител на групата и апелираше да се бойкотира всичко, към този момент не идва на договарянията, там вее се появяват Хекимян, Прошко Прошков и Мирослав Боршош.

Само след един месец при гласуването на Бюджета ще се види кой какво поддържа. Струва ми се, че с бюджета ще имаме същата сага за неподкрепа за дълго време, всеки ще се плаши и няма да поема отговорност и този водевил ще продължи кой знае какъв брой дълго, предизвести Вили Лилков.

Дори да има фрапантни промени след инспекцията на протоколите от изборите, аз няма да бъда провъзгласена за кмет, а ще има нов избор, сподели през вчерашния ден Ваня Григорова по Българска национална телевизия. На 15 март е идващото съвещание на съда, до тогава движимостите лица би трябвало да са създали инспекции на всички СИК. Ако има фрапантни разминавания, тогава може да се мине към преброяване на хартиени бюлетини.

“Победата на Васил Терзиев е нежна - 4700 гласа не са безапелационна победа. Видя се, че липсват 15 флашки, а 16 не са тествани, тъй като една се е появила по-късно. Това не е обикновено. Когато аз заговорих за това, господин Терзиев разгласява формален статус, че манипулирам хората. Затова всеки може да влезе на уеб страницата на Административния съд, разгласила съм номера на делото ”, сподели Григорова и заключи, че по-скоро може да има нови избори за кмет, само че не и за Общински съвет.

Припомняме, че съгласно БСП-София в над 90% от оценените протоколи от локалните избори в столицата разминавания. При разбор на 313 секции е открито, че има разминавания на гласовете в 300 от тях, което значи, че действителният резултат от изборите се разграничава от публично оповестения.

До нови избори се стига, в случай че вотът е тотално изопачен, съобщи по БНР юрист Милка Христова, някогашен зам. -председател на СОС от Българска социалистическа партия, юрист на Ваня Григорова. Според Христова всичко зависи от резултатите, които ще се получат при цялостния обзор на бюлетините. И в случай че няма притеснителни резултати, които да водят до анулиране на изборите, би следвало да се чака в края на март или при започване на април да има решение на съда, който или ще почете жалбата на Ваня Григорова, или тя ще бъде отхвърлена като неоснователна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР