Иван Русев е бивш футболист на Литекс, но повече от

...
Иван Русев е бивш футболист на Литекс, но повече от
Коментари Харесай

Иван Русев пред Nostrabet: Левски има своите шансове срещу ПАОК -

Иван Русев е някогашен футболист на Литекс, само че повече от 22 години живее в Атина. Той е играл за АЕК при победи и влиятелни равенства в Шампионска лига, обличал е също и екипите на други гръцки клубове, измежду които Левадиакос, където треньор му е бил Георги Василев-Гочето, ОФИ Крит и Докса Драма.

В момента Иван работи за футбола в нашата южна съседка. Nostra-Bet го потърси, с цел да каже какво мисли за ПАОК и има ли Левски шансове против този стабилен клуб при завръщането си на европейския терен.

Иване, какви са настройките в Солун, откакто схванаха, че техният ПАОК стартира тазгодишната си акция в Лига на конференциите против Левски?

Разбира се, в Солун чакат ПАОК да продължи напред, само че въпреки това регистрират и възраждането на най-популярния клуб в България, тъй че ПАОК ще подходи деликатно към тези два мача.

Какви са задачите на ПАОК за новия сезон?

Да се бори с Олимпиакос за купата, да влезе в групата на Лигата на конференциите, а след това да излезе от нея и да стигне колкото се може по-далеч в шампионата, както предходната година, когато игра на четвъртфинал.

В Гърция е като в България – имат един преобладаващ отбор. Как одобряват в ПАОК това, че не могат да реализират повече от второ място?

Вижте, на този стадий Олимпиакос е с най-голям бюджет и най-големи благоприятни условия, разумно разполага и с най-класния тим и първото място е непокътнато за него. Но пък през последните шест години ПАОК стана веднъж първенец и завоюва четири купи на Гърция, което демонстрира какъв брой стойностен отбор е.

Като казвате бюджети, разкрийте някои числа?

Доколко съм осведомен, ПАОК се оправя с 15-20 милиона евро годишно, или малко повече, до момента в който при Олимпиакос са над 25 милиона евро, даже над 30.

Какво бихте споделили за ексцентричния началник на ПАОК, който преди време нахлу на терена с пищов?

В Гърция Иван Савидис е прочут като индивида на Путин. Той е притежател на повече от първокласните хотели по крайбрежието на Солун, ръководи и други сполучливи бизнеси. Повече от 10 години управлява ПАОК и резултатите са в негова изгода.

Какъв треньор е Разван Луческу?

Играта му е ясна. Освен това е добър психолог и стратег, и има характерен самостоятелен метод към всеки състезател. Феновете на ПАОК го боготворят, защото през 2019 година донесе третата шампионска купа в историята на клуба и първа след пауза от 35 години. След като ги направи първенци, отиде за две години в Саудитска Арабия и там с Ал-Хиал завоюва тяхната Шампионска лига и купата на страната. Сеферович го върна и ПАОК още веднъж си е познатият фактор в шампионата.

Как играе ПАОК под управлението на сина на Мирча Луческу?

Това е един извънредно добре квалифициран във всяко едно отношение тим. Динамиката в играта му е впечатляваща, вършат всичко на скорост и имат бърз преход в двете етапи. Всички играчи работят нападателно и са тактически дисциплинирани.

Има ли този отбор въпреки всичко недостатъци?

Всеки тим има такива, значимо е противникът му да улучи момента, в който да се възползва от тях. Забелязал съм да вземем за пример, че изключително вкъщи, в случай че не вкарат бърз гол, играчите на ПАОК се изнервят и стават припрени, като тогава са податливи към неточности. Защитата им пък се огъва, когато е подложена на сериозен напън и е притискана непрекъснато.

Бъдете почтен и кажете има ли шансове Левски в този конфликт?

Шансове във футбола постоянно има. Миналата година да вземем за пример мислех, че Олимпиакос ще отстрани Лудогорец, само че се случи противоположното. Така че във футбола не постоянно любимецът и тимът с по-голям бюджет надвива.

С какво Левски може да се опълчи на противник с по-голям турнирен опит и класа?

Левски разполага с задоволително козове – потвърден треньор, положителни реализатори и отракан състав, който бе заздравен със качествени попълнения през лятото. Освен всичко друго „ сините “ ще бъдат пределно окуражени и надъхани да покажат едно положително свое лице при завръщането си в Европа.

Какъв резултат в София ще разреши на Левски да резервира интригата за реванша?

Всяка победа, без значение с какво цифрово изражение.

Как би трябвало да играят „ сините “, с цел да я реализиран?

Трябва да бъдат стимулирани, съсредоточени и спокойни от самото начало, и да сведат непредизвиканите неточности до най-малко, тъй като тим като ПАОК може да се възползва единствено от една неточност и да те накаже. Левски наложително би трябвало да означи гол вкъщи, като за задачата е належащо играчите му да покажат успеваемост в завършващия удар, защото надали ще имат доста обстановки за завладяване на гръцката врата.

Губи ли някой от двата тима от това, че по време на гостуването си няма да има своя аудитория?

Губи като цяло футболът, защото в България щяха да видят с какви гласовити и отдадени почитатели разполага ПАОК, а същото се отнася и за Гърция. Феновете на Левски са в еуфория в последните месеци и щяха да показват в Солун своята впечатляваща хореография.

Иване, зная, че следите и Левски. Какво очаквате от него през новия сезон?

Да продължи възхода си, да надгради и да радва своите правилни последователи. Ако успее да поддържа непрекъснато положително игрово равнище на терена, това ще е причина и за титли.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР