Иван Панталеев от дигитална агенция Xplora, жури в eCommerce Academy

...
Иван Панталеев от дигитална агенция Xplora, жури в eCommerce Academy
Коментари Харесай

Изграждането на бранд е ключов фактор за успеха на онлайн магазина

Иван Панталеев от цифрова организация Xplora, жури в eCommerce Academy Awards

Какво стои в основата на една сполучлива цифрова организация като Xplora?

Комбинация от фактори , свързани с просвета , познание и опит . И несъмнено, шанс. Важно е да имаме високо техническо познание и опит с инструментите за реклама . Така ще може да ги прилагаме вярно за избор на тактичност по отношение на бизнес модела на дадената компания, държанието на таргет аудиторията ѝ и адаптирането към обстановката, в която водим връзката. Към това прибавям и културата вътре в екипа, посредством която да водим вярно връзка при ръководство на плана, да реагираме на разнообразни обстановки и най-много - да сме оптимално фокусирани да осъществяваме сполучливи акции, до момента в който паралелно с това държим екипа пресен и благополучен. Така ще работи качествено и свободно.
 Иван Панталеев
Кой е най-прекият път до постигането на бизнес задачите на един онлайн търговец?

Да знае кои са мощните му страни , за какво хората биха си купили продукта от него онлайн , с кого се конкурира и по какъв начин може да смъкна бариерите, които хората имат в днешно време при извършване на покупки онлайн. Колкото повече се следи държанието онлайн на бизнесите и аудиториите (т.е. се проучва вярно средата, в която би оперирал бизнесът), толкоз по-реалистично може да се целеполага и да се следват бизнес задачите за осъществяване. И най-важното, което диря и давам като съвет - постоянството в построяването на бранд, от който хората пазарят през към този момент построени канали отвън платената реклама. Определям това като основен фактор за силата на стойностното предложение на един онлайн търговец. Поради това и от ден на ден хибридният модел на действие става основен за дълготрайните планове - физическа точка и мощен онлайн магазин.

Каква е тайната за това един бранд да бъде различим и издирван в онлайн пространството?

Да носи стойност , която хората мъчно биха получили на друго място. Лесно за шерване, мъчно за осъществяване. Заради това онлайн търговците е належащо да имат ясно и обективно схващане за това каква и какъв брой стойност носи бизнесът им , пред какви други възможности е изправен клиентът. Както и да проучват бариерите на връзка, времето, което е нужно, с цел да се построи мощен и различим бранд. Когато фокусът на бизнеса е да носи стойност, в същото време има силата, желанието, постоянството и подготвеност да опитва - се стига до рецепта за триумф. А що се отнася до техническия аспект на обмисляне - в случай че се следи и търси повдигането на директния органически трафик, бранд основните думи като размер, количеството имейли в базата данни (и там се открива добър прогрес) - то това е индикация , че нещата се случват вярно.
 Иван Панталеев
Какво е равнището на развиване на цифровия маркетинг в България, съпоставено с това в международен мащаб?

За мен ние сме доста забавен и пъстър пазар . Имаме добра инфраструктура за прилагане на интернет и мобилни устройства. Процентът на трафик от мобилни по отношение на десктоп устройства демонстрира също, че хората употребяват наличие от ден на ден в придвижване, от своите телефони. Успоредно с това имаме доста мощно развита инфраструктура от към куриерски услуги, които оферират улеснения, които доста улесняват и икономисват време и изпитание на хората - това преодолява бариери вид “доверие за онлайн заплащане ” и спомага доста за развиването на електронната търговия у нас .

Това води до доста мощно развъртян хибриден модел на цифров маркетинг и онлайн търговия. Хората употребяват доста цифровите канали - гледат, кликат и търсят информация. С това те ревизират от ден на ден фактори, с което да построяват доверие в процеса на закупуване. И към това прибавяме опцията да видиш продукта, да го тестваш физически и тогава да се стигне до “финалната ” покупка.

Опишете идеалния онлайн магазин с три думи.

Човешки (human oriented), комфортен и меродавен.

Как се става “Звезда на електронната търговия ”?

Когато успееш да спечелиш доверие в онлайн извършването на покупки , равно на това при извършване на покупки във физически обект. И тук техниките за това са разнородни - проявление на артикул или услуга, безвъзмездна консултация, покаване на опит, варианти за заплащане, разнородни условия за доставка по отношение на желанието на клиента, опция за връщане, ревюта и така нататък Това значи, че с цел да си “звезда в електронната търговия ”, са ти нужни процеси, основани особено за онлайн бизнеса и в интерес на нашия таргет, неговите потребности и цифрова пътека, която би извървял при покупката на нашия артикул или услуга .
 Иван Панталеев
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР