Иван Костов с коментар пред БНТ за лидерството, политческата ситуация

...
Иван Костов с коментар пред БНТ за лидерството, политческата ситуация
Коментари Харесай

Иван Костов: ГЕРБ не облекчават решението на другите партии, по-скоро ще го провокират

Иван Костов с коментар пред Българска национална телевизия за водачеството, политческата обстановка у нас и новата си книга - " Политиката от вътрешната страна ".

Иван Костов: Зависи какъв е прочитът на отговорността, тъй като примерно може да се пояснява по този начин, че този, който взима решението, наложително би трябвало да понесе отговорността. Сега обаче виждаме напълно различен метод. ГЕРБ оферират договаряния на всички останали. Защо? Защото споделят, че носят отговорност не за решението, когато са сваляли предходното държавно управление, а носят отговорност към мира и войната, жестоко казано.

В името на това не поемат онази отговорност, персоналната, партийната и упорстват, че би трябвало на друго равнище да се понесе отговорност, т.е. от всички. При естествени връзки в една консолидирана народна власт това е рационално.

Политиката се прави според от настройката, концепциите и стремежите, които дефинират дейностите на хората в партиите, разяснява Костов.

" Отговорността, която носят партийните водачи, също е в няколко направления - главната е към тези, които са ги избрали. След това има, несъмнено, и други ползи и варианти. Има интереса на цялата страна, на цялото общество, само че зависи по какъв начин ще бъде сложена задачата, с цел да я решат. Аз не мисля обаче, че ГЕРБ облекчават решението на другите, по-скоро мисля, че го предизвикат ".

Да се твърди, че и ние сме във война, е опорка на Кремъл, съобщи Иван Костов.

" Те споделят: " Ние водиме война с целия Запад ", където е и България, само че Западът споделя " не, ние не водиме война с вас ". Те работят по силата на интернационалните връзки - Украйна желае помощ от тях, тъй като е нападната от Русия и те дават помощ, само че не водят война с Русия. В този смисъл всеки, който споделя, че ние сме във война, в това число и господин Борисов, в действителност употребява съветска опорна точка ".

Иван Костов: Той генерализира. Генерализира политическия грях, който по принцип съществува, тъй като политиците желаят да трансформират живота му, а той не е склонен в огромното си болшинство да му се трансформира животът. Ето, вижте, в случай че не се промени животът му, се влиза в рецесия, тъй като обществото се трансформира, всички външни и вътрешни условия се трансформират, има вътрешни напрежения, те би трябвало да се вземат решение от политиката. Това безусловно е нахлуване в бита на хората. В този смисъл хората няма по какъв начин да не генерализират рецензията си против всички политици.

Иван Костов: Да, по този начин е, макар че по това време Русия беше на Елцин и беше тръгнала по пътя на демокрацията и беше нещо напълно друго от възобновяване на неоимперската политика от Путин. Тогава всички мислеха, че Русия необратимо ще влезе в световния свят, световното общество и ще се демократизира, което е дълбока илюзия на либеарлите. Русия не е константа, няма константи в политиката, нищо не е непрекъснато и несъмнено. (...) Всъщност, в случай че Русия е била някаква големина в политиката, сега Путин я занулява.

Иван Костов: Завещавам една висока политическа упоритост. Без висока политическа упоритост едно общество не може да се развива, не може да се следват теченията, изключително мейнстриймът и да се чака, че нещо ще се случи. Огромна маса от хората не желаят промени. Промените се постановат от вътрешни и от външни условия. Без да имаш упоритостта да издигнеш обществото си на по-високо равнище, ти няма какво да правиш в политиката.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР