Иван Гешев и окръжният прокурор на Смолян Недко Симов се

...
Иван Гешев и окръжният прокурор на Смолян Недко Симов се
Коментари Харесай

Гешев от с. Осиково: Прокуратурата ще направи необходимото да защити правата ви

Иван Гешев и окръжният прокурор на Смолян Недко Симов се срещнаха с локалните хора във връзка сигнал, обвързван с водата в Осиково.

" Прокуратурата не може да свърши всичко в тази страна. Всяка институция има избрани пълномощия, прокуратурата също. Но мога да подсигурявам, че това, което зависи от нас, ще бъде направено, с цел да защитим правата ви ", съобщи Гешев.

Местните поданици се оплакват от повишени цени на ВиК услугите на „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД, гр. Смолян. Те настояват, че сами са прокарали водопровода в с. Осиково, че все още водата е с доста неприятно качество и нарастването на цените с 3,29 лева на кубик от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е незаконосъобразно. По мотив недоволствата им бе формирана кореспонденция във Върховна административна прокуратура (ВАП), която изпрати материали по подготвеност на Софийска градска прокуратура и на Окръжна прокуратура-Смолян с оглед преценка за по-нататъшни дейности.

Главният прокурор Иван Гешев изясни, че прокуратурата към този момент е почнала работа по две линии - предоставена е инспекция за качеството на водата, а решението за нарастването на цената ще бъде атакувано от прокуратурата пред Административен съд София-град. „ Съдът би трябвало да реши дали да анулира решението на КЕВР. В това произвеждане взе участие прокурор от Софийска градска прокуратура. Поемам ангажимент, че казусът ще бъде обяснен “, сподели основният прокурор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР